Companii

Impact se gandeste sa intre pe piata hotelurilor, iar investitiile ajung la 20 mil. euro pe unitate

05.11.2008, 18:41 24

Dezvoltatorul imobiliar Impact Developer & Contractor ia in calcul investitii in domeniul hotelier atat in Capitala, cat si in provincie, angajand compania de consultanta Kohl& Partner pentru realizarea studiului de fezabilitate si consultanta.

"In prezent lucram la un studiu de fezabilitate sa vedem cat de oportuna este investitia intr-un astfel de proiect. In functie de rezultatele studiului, exista posibiliatea sa deschidem hoteluri atat in Capitala, cat si in alte orase din tara in care demaram proiecte de anvergura", a spus Oana Trifu, manager in relatia cu investitorii.
Valoarea activelor detinute de Impact se ridica la 399,7 mil. euro, conform unei evaluari realizate la data de 15 august de firma de consultanta imobiliara DTZ Echinox. Impact are in derulare mai multe proiecte rezidentiale, printre care Topaz, Quartz sau Onix.
Potrivit reprezentantilor Kohl&Partner, Impact are in vedere doua proiecte de hoteluri in Capitala, de trei sau patru stele, care vor fi afiliate la un lant international. "Hotelurile vor fi de peste 150 de camere, iar investitia medie intr-un hotel este de 20 de milioane de euro", a spus Christopher M. Shonn, managing partner Kohl&Partner. Kohl&Partner, care si-a deschis recent un birou in Romania, ofera deja consultanta in domeniul hotelier si in turism pentru circa zece proiecte derulate de diferiti investitori in Romania.
Printre clientii Kohl&Partner se numara Impact sau Hotelul Ciucas aflat in cadrul grupului Grampet, precum si un investitor strain care vrea sa intre cu mai multe hoteluri in Romania, in diferite orase ale tarii.
"Romania este o tara cu un potential ridicat de dezvoltare si credem ca mai este loc pe piata. Cred ca in Capitala ar mai putea intra pe piata 4-5 hoteluri de cinci stele si pana la zece hoteluri de trei-patru stele. Pe de alta parte, fiecare oras care are aeroport si are un numar considerabil de locuitori are nevoie de un hotel de patru sau cinci stele si de cateva hoteluri de trei stele", a mai spus Shonn. In Capitala au fost inaugurate anul acesta hotelurile Radisson SAS, Ramada Plaza si Rin Grand.
Pe de alta parte, reprezentantii Kohl&Partner considera ca investitiile in domeniul hotelier ar putea fi afectate de criza financiara. " Sunt deja unele proiecte pe piata care au fost stopate, iar criza creditelor va afecta investitorii", au mai afirmat acestia.
 Compania Impact, controlata de omul de afaceri Dan Ioan Popp, este listata la categoria intai a Bursei de Valori, capitalizarea firmei ajungand la 15,4 mil. euro in prezent, fata de nivelul maxim de 420 mil. euro atins in luna iulie a anului trecut.
 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO