Companii

Immoeast si S+B Gruppe investesc 220 mil. euro la Sibiu

03.06.2008, 20:19 80

Fondul de investitii austriac Immoeast, cel mai important proprietar de active imobiliare de pe piata locala, si compania S+B Gruppe, tot din Austria, au anuntat ca vor dezvolta un proiect imobiliar mixt la Sibiu in urma unei investitii de
220 mil. euro.
Cei doi parteneri vor derula investitia printr-un joint-venture, S+B CEE, in care detin participatii egale. S+B Gruppe are in derulare mai multe proiecte in Bucuresti, printre care Pipera Business Tower, o cladire de 11.500 mp, potrivit site-ului companiei. Alaturi de proiectele din Capitala, compania deruleaza investitii si in Arad, Targu-Mures, Sibiu, Oradea si Satu-Mare.
Proiectul din Sibiu, care va cuprinde un complex comercial, cladiri de birouri si rezidentiale, va fi dezvoltat in trei etape, prima constand in amenajarea mallului. Sibiu City Center va avea o suprafata inchiriabila de 38.000 mp si va necesita investitii de circa 120 mil. euro.
"Mallul dezvoltat de noi va duce la crearea a cel putin 500 de locuri de munca", a declarat Corina Rosu, directorul de marketing al S+B Gruppe. Ea a adaugat ca se poarta negocieri pentru aducerea unor chiriasi importanti, printre care se numara Mango si Inditex.
Centrul comercial va fi construit pe terenul pe care Immoeast l-a cumparat in 2007 de la Boromir pentru circa
9,4 mil. euro. Lucrarile de constructie sunt programate sa inceapa in primavara anului viitor, iar finalizarea, in 2010.
Immoeast are finalizate trei proiecte pe segmentul comercial (Euromall Pitesti, Polus Center Cluj si Armonia Arad) si alte dezvoltari in diferite stadii de realizare, precum West Gate Craiova, Gold Plaza Baia Mare, Polus Center Constanta, Euromall Galati sau Radius Baia Mare.
Acesta este cel de-al treilea proiect de mall anuntat in Sibiu dupa cel al fondului de investitii Immo International si cel al irlandezilor de la Mivan.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO