Companii

Immoeast a dat 5 milioane de euro sa ramana singurul actionar al mallului West Gate din Craiova

Immoeast a dat 5 milioane de euro sa ramana singurul actionar al mallului West Gate din Craiova

Immoeast si Trio au inceput constructia proiectului de la Craiova inca din 2007 si au programat inaugurarea mallului pentru anul trecut. Venirea crizei si dificultatile financiare prin care au trecut austriecii i-au determinat sa intrerupa investitiile in acest proiect, la un stadiu la care structura cladirii era ridicata in proportie de 95%

25.04.2010, 23:17 171

"Immoeast a platit aproape cinci milioane de euro pentrupachetul de 10% detinut de firma Trio Holding in proiectul de laCraiova, Trio urmand sa ramana project manager al proiectului", audeclarat pentru ZF surse din piata imobiliara.

Potrivit acordului initial, Immoeast ar fi trebuit sa cumpereintegral proiectul de la Craiova in momentul finalizarii. Inultimul an insa austriecii au luat decizia de a deveni unicactionar in mai multe parteneriate, cum s-a intamplat cu proiecteleincepute alaturi de EFG sau Eyemaxx. Cele doua companii nu auoferit informatii referitoare la aceasta tranzactie pana lainchiderea editiei.

Immoeast si Trio au inceput constructia proiectului de laCraiova inca din 2007 si au programat inaugurarea mallului pentruanul trecut. Venirea crizei si dificultatile financiare prin careau trecut austriecii i-au determinat sa intrerupa investitiile inacest proiect, la un stadiu la care structura cladirii era ridicata95%.

Printre chiriasii care semnasera deja contracte pentru spatii inacest mall se numarau firmele Media Galaxy, Sprider Stores,Reserved sau operatorul de cinematografe Cinema City, careinchiriase 3.000 de metri patrati pentru un multiplex cu zecesali.

Austriecii au cumparat terenul destinat constructiei mallului dela Craiova de la omul de afaceri Adrian Mititelu, care a incasatcirca 11 milioane de euro pe acel lot in urma cu trei ani.

Craiova este unul dintre cele mai mari orase din tara in care nua fost finalizat un centru comercial modern de mari dimensiuni. Unalt proiect de mall din oras a fost anuntat de portughezii de laSonae Sierra, care au semnat la randul lor un contract cuoperatorul de cinematografe Cinema City, a carui prezenta eraanuntata si pentru proiectul West Gate.

In prezent, la niciunul dintre aceste proiecte nu sunt lucrariin derulare, astfel ca ramane de vazut in care dintre malluri vorputea merge craiovenii la film.

"Telul nostru este sa repornim dezvoltarea proiectelor stopate,ca Euromall Galati si West Gate Craiova. Asta se va intamplaimediat ce vom atinge un nivel confortabil de pre-inchiriere", adeclarat recent pentru ZF Vlad Dumitrescu, development manager alImmoeast pentru proiectele de pe piata locala.

In acelasi timp, portughezii de la Sonae Sierra cauta finantarepentru mallul Adora pe care intentioneaza sa il construiasca.

In primele luni au fost realizate mai multe tranzactii in zonacentrelor comerciale, dar sumele de bani din aceste afaceri au fostmici. Michael Israeli i-a scos din actionariatul proiectelor AtriumCenter din Arad si Cluj pe britanicii de la Carpathian pentru avinde ulterior 50% din proiectul inaugurat la Arad firmei deconstructii Arcadom pentru 6 mil. euro. In acelasi timp israelieniide la Aura Investments au vandut catre GTC o participatie de 37% lamallurile Galleria detinute de cele trei firme in Romania, inorasele Suceava, Buzau si Piatra-Neamt, in schimbul stergerii unordatorii de 13,6 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO