Companii

IKEA va lansa "mobila-multimedia"

IKEA va lansa "mobila gadget"

Autor: Vlad Popescu - Mediafax

17.04.2012, 11:03 1460

IKEA, cel mai mare producător de mobilă din lume, va intra pe piaţa electronicelor de consum, lansând o gamă de articole de mobilier cu televizor şi sistem audio integrat, dezvoltate în parteneriat cu compania chineză TCL Multimedia, transmite Reuters.

IKEA vrea să lanseze o gamă de mobilier cu televizor şi sistem audio integrat, produsele urmând să apară în iunie în cinci oraşe europene, în toamnă pe şapte mari pieţe din Europa, iar până în vara anului viitor vânzările să se extindă la nivel mondial.

Televizoarele, sistemele audio wireless şi playerele CD/DVD/Blu-ray integrate în această gamă de mobilier sunt dezvoltate special pentru IKEA.

"Este un pas important pentru noi. Vom avea o ofertă unică pe piaţă. Lansăm un nou concept, care presupune să poţi cumpăra din acelaşi loc mobila şi electronicele, gândite împreună din start", a declarat pentru Reuters Magnus Bondesson, şeful diviziei IKEA pentru living room.

Prin această gamă de produse, grupul suedez vrea să reducă aglomeraţia de cabluri şi telecomenzi din living, a adăugat el.

Directorul de vânzări al IKEA Suedia, Tolga Oncu, a spus că preţurile vor porni de la 6.500 coroane suedeze (730 euro) pentru cea mai simplă combinaţie de unităţi de mobilier, televizor şi sistem audio.

Acesta a refuzat să comenteze privind costurile proiectului sau estimările privind vânzările şi profitul noii game de mobilier cu electronice integrate.

Parteneriatul cu TCL China nu este prima investiţie a IKEA în afara sectorului mobiler. Grupul suedez a vândut timp de zece ani electronice dezvoltate în cooperare cu Whirlpool, iar de trei ani comercializează aparate create împreună cu Electrolux.

IKEA are 294 de magazine în 26 de ţări şi a înregistrat în anul fiscal 2010-2011 un profit net record de 2,97 miliarde euro, în urcare cu 10%.

Grupul suedez deţine un magazin în România, situat în nordul Bucureştiului, inaugurat în 2007. Unitatea a înregistrat în perioada 1 septembrie 2010- 31 august 2011 vânzări de 361,8 milioane de lei, în creştere cu 10,5% faţă de anul precedent.

TCL Multimedia vinde televizoare şi alte electronice multimedia sub mărcile TCL, Rowa, Thomson şi RCA.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO