Companii

IKEA: Acum două săptămâni am testat toate produsele din carne. Testele pe 12 mostre diferite nu au indicat prezenţa cărnii de cal

IKEA: Acum două săptămâni am testat toate produsele...

Autor: Ioana David

25.02.2013, 15:03 264

Grupul IKEA a anunţat că încă de acum două săptămâni a efectuat teste pentru toate produsele din carne pe care le realizează, iar 12 mostre diferite pe care au fost realizate aceste teste nu au indicat prezenţa urmelor de carne de cal.

“Pentru a valida aceste teste, am iniţiat acum noi analize pentru acele produse pentru care autorităţile din Republica Cehă au găsit indicii că ar conţine carne de cal. Acum aşteptăm rezultatele pe care le vom avea zilele următoare şI vom fi în măsură să oferim şi alte informaţii”, au spus reprezentanţii grupului IKEA.

Declaraţie vine după ce inspectorii cehi au descoperit carne de cal în chiftelele produse în Suedia pentru IKEA, cel mai mare retailer de mobilier din lume, potrivit Mediafax. Administraţia veterinară din Cehia a anunţat că un kilogram de chiftele congelate au fost etichetate ca fiind de vită şi porc. În total, 760 de kilograme de chiftele au fost retrase înainte de a fi puse în vânzare.

În România, chifteluţele suedeze au fos retrase de la vânzare pentru aproximativ jumătate de oră. În urma anunţului grupului IKEA, potrivit căruia România nu se află pe lista ţărilor unde există suspiciuni că ar exista carne de cal în chifteluţe, produsele au fost repuse în vânzare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO