Companii

IKEA a produs energie de 11,6 mil. euro cu eolienele din România: Investiţiile verzi au sens financiar

IKEA a produs energie de 11,6 mil. euro cu eolienele din...

Autor: Roxana Petrescu

13.04.2021, 07:45 388

Grupul Ingka, care deţine magazinele IKEA la nivel global, a generat anul trecut, prin proiectele eoliene pe care le deţine în România, aproape 0,3 TWh de energie verde, ceea ce reprezintă aproximativ 4% din toată energia eoliană livrată în sistemul local.

Proprietarul IKEA a achiziţionat în 2019 proiecte eoliene în România cu o capacitate de 171 MW. Producţia acestor parcuri ar putea alimenta consumul a 65 de magazine IKEA.

Pornind de la preţurile medii pe MWh înregistrate pe bursa de energie OPCOM, această cantitate generată de IKEA poate fi evaluată la 11,6 milioane de euro. România este de altfel a şasea cea mai mare ţară în ceea ce priveşte porfotoliul de producţie de energie al grupului Ingka, depăşind state precum Franţa sau Portugalia.

„Investiţiile în sustenabilitate reprezintă un domeniu de creştere care au sens din punct de vedere financiar, dar care sunt şi o prioritate la nivelul grupului Ingka“, se arată în raportul pe 2020 al grupului.

Pentru anul acesta, retailerul are un buget de investiţii de 600 de milioane de euro la nivel global pentru atingerea obiectivului de a deveni un business circular.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO