Companii

IKEA: 7.300 euro, cel mai mare bon de casa in decembrie

11.01.2009, 18:53 31

Retailerul suedez de mobila si decoratiuni interioare IKEA, care detine un magazin in nordul Capitalei, a inregistrat o crestere de 20% a vanzarilor in luna decembrie, fata de aceeasi perioada a anului precedent, rezultat in linie cu estimarile initiale.

"Potrivit asteptarilor, valoarea vanzarilor magazinului IKEA din Baneasa a crescut cu aproximativ 20% in decembrie 2008 fata de aceeasi perioada a anului trecut", a declarat Cornel Oprisan, retail manager al IKEA Romania.
IKEA si-a bugetat pentru anul financiar septembrie 2008 - august 2009 vanzari de 110 mil. euro, in crestere cu 10% comparativ cu nivelul anterior. In septembrie si octombrie, compania a raportat o crestere de 20%, astfel ca inca de atunci reprezentantii retailerului au spus ca iau in considerare ridicarea estimarilor pentru anul financiar 2009. Potrivit datelor companiei, cel mai mare bon de casa din luna decembrie a avut o valoare de 29.000 de lei (7.300 euro). "Cumparatorul a plecat acasa cu peste 400 de produse de mobilier si accesorii pentru casa", a spus Oprisan. Din categoria produselor specifice Craciunului, cele mai vandute au fost decoratiunile din hartie (peste 3.200 de bucati), cizmele din lana pentru cadouri (peste 2.600 de bucati) si un set de decoratiuni din pai (peste 1.700 de bucati). Magazinul din Baneasa este proiectat sa atinga o capacitate maxima de vanzari de 120 - 125 mil. euro, reprezentantii retailerului luand in calcul extinderea locatiei.
In legatura cu efectele crizei financiare in industria mobilei, compania se asteapta ca acestea sa se resimta din februarie, insa planurile de extindere nu au fost afectate, targetul anuntat initial fiind de sase unitati intr-un interval de cinci - sase ani. Ca locatii sunt analizate orasele Bucuresti, Constanta, Iasi, Galati, Cluj si Timisoara.
In 2007, potrivit datelor existente pe site-ul Ministerului de Finante, IKEA a inregistrat un profit net de 4,6 mil. euro, in vreme ce profitul din 2008 ar urma sa fie "comparabil cu acesta". Magazinul este controlat indirect de omul de afaceri Gabriel Puiu Popoviciu.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO