Companii

Ibis Gara de Nord se extinde pe conferinţe

Ibis Gara de Nord se extinde pe conferinţe

Radu Enache

Autor: Mirabela Tiron

04.04.2011, 23:48 146

Omul de afaceri Radu Enache, proprietarul lanţului ho­telierContinental Hotels, a investit 50.000 de euro în dezvoltarea a douănoi săli de conferinţe, cu o capacitate de 130 de locuri, lahotelul de trei stele Ibis de la Gara de Nord.

"Începând cu luna aprilie, hotelul Ibis Bucureşti Gara de Nordîşi consolidează serviciile pentru organizarea de evenimentecorporate, inaugurând două noi săli de conferinţă", au transmisoficialii hotelului.

Noile săli, Enescu B şi Brahms, au o capacitate de 70, respectiv60 de locuri în format cinema. Hotelul Ibis are în total opt sălide conferinţă, cu o capacitate totală de aproximativ 400 depersoane.

Unitatea de trei stele de la Gara de Nord, des­chisă în urmă cuaproape zece ani, a or­ga­nizat peste 250 de se­minarii, cursuri,conferinţe şi evenimente în sălile pe care le are. Hotelul Ibiseste operat sub contract de management de grupul Accor. Pe piaţahotelieră din Capitală nu există date cu privire la sumele totaleaduse de evenimente, însă, potrivit estimărilor ZF, această nişă depiaţă se ridică la 30-50 de milioane de euro anual, dacă se ia înconsiderare că aproape jumătate din încasările hotelurilor suntaduse de segmentul de evenimente.

Continental Hotels, care operează 14 hoteluri pe piaţaromânească, a obţinut o cifra de afaceri estimată de până la 85,5milioane de lei (20 milioane de euro) anul trecut.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO