Companii

Ibis Constanta asteapta un grad de ocupare de peste 50%

25.04.2005, 18:55 23

Compania hoteliera Continental, care se va lista in vara aceasta pe piata de capital, a deschis al 13-lea hotel din lant - Ibis Constanta, clasificat la trei stele. Investitia in acest hotel, exclusiv terenul, se ridica la 7,75 mil. euro.

Radu Enache, presedintele Continental, a spus ca hotelul este deja rezervat in proportie de 30% si ca se asteapta ca pe perioada sezonului estival gradul de ocupare sa fie in jur de 50-60%. "Pentru acest an asteptam incasari de circa 1,6 milioane de euro", a adaugat Enache.

Situat in centrul orasului, Ibis din Constanta are 154 de camere, trei sali de conferinte, un restaurant cu specific mediteranean si diverse facilitati de agrement - casino, bowling, masaj, fitness, sauna.

"Avem un contract cu firma care opereaza sala de firness la hotelul JW Marriott din Bucuresti, care va furniza aceste servicii si pentru Ibis Constanta", a spus Enache. Hotelul este destinat in mare parte oamenilor de afaceri, dar si turistilor. Enache a spus ca deocamdata aceasta va fi singura investitie a companiei pe litoralul romanesc.

"Nu avem ca strategie deschiderea mai multor hoteluri pe litoral, dar daca se iveste vreo oferta, nu este exclus sa mai investim", a spus el. Continental a semnat recent un contract cu un consortiu de trei societati de brokeraj - BRD Securities, Raiffeisen Capital & Investment si Alpha Finance - care vor intermedia listarea companiei pe piata de capital.

Investitia Ibis de la Constanta a fost derulata de Continental in paralel cu o alta investitie intr-un hotel Ibis la Bucuresti, care urmeaza sa fie inaugurat la inceputul lunii iunie a acestui an.

"Investitia totala in constructia celor doua hoteluri, care include si pretul terenurilor, se ridica la 19,7 mil. euro", a afirmat presedintele lantului hotelier Continental. Hotelul din Bucuresti, este construit de la zero, iar cel din Constanta pe o structura anterioara.

Astfel, numarul de hoteluri marca Ibis din Romania va ajunge anul acesta la trei, primul fiind Ibis Gara de Nord, deschis in iunie 2001.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO