Companii

Ian Pearson, fostul şef al Ford România, preia conducerea operaţiunilor celei mai mari fabrici de baterii din Europa

Ian Pearson

Ian Pearson

Autor: Bogdan Alecu

05.07.2021, 00:08 2718

Ian Pearson, care între martie 2018 şi aprilie 2021 a deţinut funcţia de preşedinte al Ford România şi a condus uzina de la Craiova, a preluat la 1 iulie funcţia de director de operaţiuni al BritishVolt, compania din UK care va construi în Regatul Unit prima GigaFactory, o uzină pentru producţia de baterii destinate maşinilor electrice.

„Astăzi am început un nou capitol. M-am alăturat BritishVolt în Marea Britanie ca director de operaţiuni. BritishVolt va fi prima GigaFactory din UK. Viitorul este electric“, a spus Ian Pearson.

BritishVolt va investi aproape 3 miliarde de euro în fabrica sa din nord-estul Angliei şi va demara producţia odată ce mai mulţi producători europeni au anunţat intenţia de a produce numai maşini eletrice.

În mandatul lui Ian Pearson uzina Ford din Craiova a crescut producţia la trei schimburi pe zi şi au fost lansate în producţie SUV-urile EcoSport şi Puma. BritishVolt şi-a stabilit în UK „cartierul general“ pentru producţie, dezvoltare şi R&D pentru a livra baterii Li-Ion pentru maşini electrice. Startupul britanic are în plan să deschidă prima fabrică de baterii în cel de-al patrulea trimestru din 2023 şi a recrutat mai mulţi executivi din industria auto mondială, în special din cadrul Ford Motor Company, printre care şi Joe Bakaj, care a deţinut funcţia de vicepreşedinte Ford Europa pentru producţie, care a avut o carieră de peste 30 de ani în cadrul constructorului american.

Printre proiectele sale s-au numărat motorul EcoBoost de 1,0 litri produs şi în România, la Craiova. De asemenea, preşedinte al BritishVolt este Graham Hoare, de asemenea un "veteran" din cadrul Ford.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO