Companii

Hotelurile Rina Tirol şi Rina Vista din Poiana Braşov, închise în urmă cu de circa 6 ani, au fost vândute cu peste 4 milioane euro de către lichidatorul judiciar

Hotelurile Rina Tirol şi Rina Vista din Poiana Braşov,...

Autor: Roxana Rosu

08.12.2021, 11:53 2557

Hotelurile Rina Tirol şi Rina Vista din Poiana Braşov, închise în urmă cu de circa 6 ani, au fost vândute cu peste 4 milioane euro de către lichidatorul judiciar, noii proprietari având în plan investiţii pentru repunerea unităţior în circuitul turistic.

Cele două hoteluri sunt deţinute de Amrom Conimpex, firmă care a intrat în faliment în 2015, la trei ani de la declararea insolvenţei. Compania a cumpărat la începutul anului 2008 hotelurile Tirol şi Eurohotel din Poiana Braşov. Potrivit datelor de la acea vreme, compania avea acţionari israelieni.

Cele două hoteluri erau clasificate la trei stele  la deschiderea procedurii de insolvenţă.

Vânzarea celor două proprietăţi a avut loc în cadrul unei licitaţii publice organizată în luna noiembrie, ca parte a unei tranzacţii în insolvenţă, coordonată de lichidatorul judiciar Eurosmart, prin filiala sa din Braşov.

Valoarea totală a acestei tranzacţii a fost de 4,2 milioane euro exclusiv TVA, din care Rina Tirol (construcţie plus teren) a fost vândută pentru 2,07 milioane euro, iar Rina Vista (doar construcţie) pentru 2,18 milioane euro.

“Deblocarea vânzării s-a datorat faptului că schimbarea creditorului majoritar a dus şi la schimbarea strategiei în sensul promovării hotelurilor în mod distinct şi nu ca un pachet de bunuri, permiţând targetarea unei plaje mai mari de cumpărători, versus promovarea celor două hoteluri ca pachet de bunuri care a fost de natură să restrângă numărul persoanelor interesate datorită valorii pachetului’, a declarat Mihaela Bocea, Managing Partner Eurosmart.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO