Companii

Hotelul Novotel, evaluat sub pretul de achizitie

03.05.2010, 23:07 71

Hotelul de patru stele Novotel de pe Calea Victoriei dinCapitala a fost evaluat la 28,3 milioane de euro anul trecut, subnivelul sumei de 29,5 milioane de euro, platita in 2006 de companiaaustriaca Sparkassen Immobilien, divizia de investitii imobiliare aErste Bank.

Raportul financiar al companiei Sparkassen Immobilien, listatala Bursa din Viena, arata ca evaluarea de anul trecut a hoteluluiNovotel a luat in calcul un randament al investitiei de 9,4%.

Compania de dezvoltare imobiliara Sparkassen Immobiliencontroleaza pe piata romaneasca atat unitatea hoteliera de patrustele, cat si centrul comercial Sun Plaza din Bucuresti, inauguratanul acesta in urma unei investitii de circa 200 de milioane deeuro.

Reprezentantii hotelului Novotel, parte a lantului francezAccor, nu au facut publice rezultatele financiare pe anul trecutale hotelului, insa in primele patru luni din 2009 acestea erau inscadere cu 25% fata de perioada similara a anului anterior.

Potrivit ultimelor date disponibile, compania Accor HotelsRomania, care opereaza hotelul de patru stele din Capitala, ainregistrat in 2008 o cifra de afaceri de 11,4 mil. euro si unprofit net de aproape 1,7 mil. euro, la un numar mediu de 207angajati.

Hotelul Novotel opereaza 258 de camere pe piata romaneasca, salide conferinta si o zona de spatii comerciale.

Sparkassen Immobilien a preluat hotelul Novotel de la grupulhotelier francez Accor, care a semnat ulterior un contract deinchiriere pe termen lung cu compania austriaca, unitatea hotelierafiind prima investitie a companiei pe piata locala.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO