Companii

Hotelul Novotel din Capitala este mai valoros cu 50% la un an de la cumparare

Hotelul Novotel din Capitala este mai valoros cu 50% la un an de la cumparare

Hotelul este evaluat acum la 44,7 mil. euro

21.04.2008, 18:17 93

Hotelul de patru stele Novotel, situat pe Calea Victoriei din Bucuresti a fost evaluat acum la 44,7 milioane de euro, in crestere cu 50% fata de pretul de achizitie platit de catre fondul de investitii austriac Sparkassen Immobilien la sfarsitul lui 2006, potrivit unui raport al companiei.
Sparkassen Immobilien, divizia de investi-tii imobiliare a grupului Erste, a cumparat hotelul Novotel de la Accor pentru 29,5 mil. euro.
Francezii de la Accor au vandut hotelul Novotel la circa trei luni de la deschidere, semnand apoi un contract de inchiriere pe termen lung cu Sparkassen.
Actuala evaluare are in vedere un randament anual al investitiei de 5,5% in euro pe an, ceea ce inseamna ca un eventual cumparator ar putea obtine din exploatarea hotelului un profit de 2,5 milioane de euro anual.
Reprezentantii companiei nu au oferit informatii despre profitul sau cifra de afaceri rulata de Novotel in primul an complet de functionare. Anul trecut a fost vandut pe Calea Victoriei un alt hotel de patru stele, Golden Tulip Sky Gate, cu o capacitate de 83 de camere, care a fost achizitionat de compania Atlas Estates International. Aceasta a platit 12 milioane de euro catre BNB Victoria Tower (suma include si datoriile), ceea ce duce valoarea unei camere a Golden Tulip Sky Gate la circa 144.000 de euro, cu 20% mai putin fata de valoarea pe camera a Novotel (de 172.000 de euro).
Novotel a fost prima investitie proprie a grupului Accor in Romania, are o capacitate de 259 de camere si beneficiaza in acelasi timp de opt sali de conferinta, un centru de fitness cu piscina interioara si magazine. Investitiile Sparkassen in hoteluri nu sunt o premiera, compania detinand unitati hoteliere si in Viena sau Budapesta, care au fost achizitionate de la operatorul de hoteluri Marriott si inchiriate apoi fostului proprietar.
Austriecii de la Sparkassen sunt activi pe piata locala si prin proiecte de birouri sau comerciale, cea mai importanta dezvoltare fiind centrul comercial Sun Plaza din sudul Capitalei, a carui finalizare a fost amanata pentru anul 2009, dupa ce, initial, mallul trebuia inaugurat in acest an.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO