Companii

Hotelul Howard Johnson, încasări de 8 mil. euro, la fel ca în 2009

Hotelul Howard Johnson, încasări de 8 mil. euro, la fel ca în 2009

Autor: Mirabela Tiron

06.01.2011, 23:45 100

Hotelul de cinci stele Howard Johnson din Capitală, condus deSonia Năstase, 37 de ani, a finalizat anul trecut cu afaceri de 8milioane de euro, nivel similar cu cel realizat în anul anterior,potrivit oficialilor hotelului.

"Gradul de ocupare al hotelului a înregistrat o uşoară creşterefaţă de anul anterior, ajungând la o medie de 55%, în condiţiileunor tarife moderate, dictate în principal de limitările severe alebugetelor de călătorie şi a unei oferte locale bogate la nivelulspaţiilor de cazare aferente segmentului de 4 şi 5 stele", adeclarat Sonia Năstase, directorul general al Howard Johnson,înregistrat pe firma Grand Plaza Hotel.

Hotelul de cinci stele Howard Johnson operează 285 de camere, peo piaţă în care capacitatea de cazare se ridică la 7.440 de locuriîn camere de hoteluri clasificate la patru şi cinci stele, ceea cereprezintă 66% din capacitatea totală de cazare, potrivit unuistudiu al companiei de consultanţă în industria hotelieră TrendHospitality.

"Anul 2010 a fost un an solicitant pentru noi ca şi pentrurestul jucătorilor din industria hotelieră din România, an în careeforturile noastre s-au concentrat în direcţia dezvoltării desoluţii personalizate pentru clienţi", a declarat SoniaNăstase.

Ea este prima româncă numită la conducerea unui hotel de cincistele din Bucureşti. Năstase a preluat conducerea hotelului înoctombrie 2009.

Datele de pe site-ul Ministerului de Finanţe arată că în 2009compania pe care este înregistrat hotelul, dar şi alte active (dupăcum susţin oficialii hotelului) aveau pierderi de 1,6 milioane deeuro la o cifră de afaceri de 8,7 mil. euro. Hotelul contribuie cu92% la cifra de afaceri a companiei. Grand Plaza Hotel estedeţinută cu un pachet de acţiuni de 97,8% de compania InternationalBusiness and Trading, potrivit datelor de la Registrul Comerţului.Acţionarul acestei companii apare şi în structura acţionariatuluifirmelor Practic şi Băneasa Investments, companii controlate deoamenii de afaceri Radu Dimofte şi Gabriel Popoviciu.

"Hotelul a fost pe profit, valoarea acestuia fiindconfidenţială. În 2010, unul din capitolele de activitateimportante ale hotelului nostru a fost segmentul de evenimente,care a continuat să crească, cumulând în jur de 45% din venituriletotale realizate de segmentul de food&beverage".

Sonia Năstase a precizat că numărul participanţilor laevenimente a crescut cu aproape 40% anul trecut faţă de anulanterior, veniturile fiind însă în creştere cu doar 2%. Acest lucruse explică prin faptul că bugetele pe persoană au fost mai scăzutedecât cele din anii 2007-2009, potrivit şefei hotelului de cincistele.

Piaţa hotelieră din Capitală a fost puternic afectată începândcu finalul anului 2008, pe fondul reducerii cererii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO