Companii

Hotelul din mijlocul corporatiştilor din Pipera a avut un grad de ocupare de numai 15% în 2020, care este şi media înregistrată în tot Bucureştiul

Hotelul din mijlocul corporatiştilor din Pipera a avut...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

24.01.2021, 12:31 643

Hotelul Courtyard Bucharest Floreasca by Marriott, deschis în 2019 în zona de nord a Bucureştiului, în mijlocul corporatiştilor, a înregistrat anul trecut un sfert din gradul de ocupare pe care îl estimaseră la începutul anului 2020 lituanienii de la Apex Alliance, cei care deţin unitatea de cazare.

„Nu putem vorbi de atingerea gradului de ocupare bugetat la început de an, mai ales fiind şi un hotel nou-deschis pe piaţa din Bucureşti, dar am reuşit să atingem undeva la 25% din forecastul de la începutul anului 2020“, spune Roxana Vişan, cluster general manager pentru hotelul Courtyard Bucharest Floreasca.

Gradul mediu de ocupare a fost astfel de 15% în 2020, aceasta fiind, de altfel, media înregistrată în tot Bucureştiul, mai ales pentru principalele zone afectate de pandemie.

Hotelul Courtyard a fost deschis după o investiţie de 22,5 milioane de euro şi are 259 de camere. Cei mai mulţi clienţi ai hotelului, circa 80%, erau din zona corporate, însă şi segmentul clienţilor din zona leisure începuse să crească înainte de pandemie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO