Companii

Hotelul de patru stele Teleferic Grand Hotel din Poiana Braşov, grad de ocupare de 80%. „Cei mai mulţi turişti care se cazează sunt români, în principal din Bucureşti“

O cameră dublă în hotelul Teleferic costă 509 de lei la final de martie, cu mic dejun inclus

O cameră dublă în hotelul Teleferic costă 509 de lei la final de martie, cu mic dejun inclus

Autor: Mirabela Tiron

26.03.2018, 00:06 2806

♦ Grand Hotel Teleferic, care are 127 de camere, este deţinut de firma Tint SRL, controlată de antreprenorul Ştefan Ţînţ.

Hotelul de patru stele Teleferic Grand Hotel din Poiana Braşov, cu o capacitate de 127 de camere, a operat la un grad de ocupare de 80% în primele două luni din acest an şi anul trecut, potrivit oficialilor hotelului.

„Pentru acest an aşteptăm un grad de ocupare în creştere, dar şi venituri în creştere cu două cifre. Cei mai mulţi turişti care se cazează sunt români, în principal din Bucureşti“, a declarat pentru ZF Dragoş Frăţilă, directorul general al hotelului de patru stele.  

O cameră dublă în hotelul Teleferic costă 509 de lei la final de martie, cu mic dejun inclus, conform site-ului de rezervări online Booking.com. Anul trecut hotelul a fost desemnat cel mai bun hotel-resort din Europa Centrală şi de Est în 2017 în cadrul  International Hospitality Awards (care a avut loc la Kiev, Ucraina - n.red.), potrivit lui Frăţilă. 

„Piaţa este în creştere şi se simte, şi în extrasezon avem un grad mare de ocupare, vrem să fim cel mai bun hotel de leisure pe categoria de patru stele. În acest an nu avem prevăzute investiţii noi. În ceea ce priveşte angajaţii, avem 30 de filipinezi, din 140 de salariaţi. Legislaţia permite aducerea de angajaţi străini, este costisitor, dar cine vrea poate să aducă“, a spus el. Tot mai mulţi hotelieri apelează la imigranţi pentru a lucra în unităţile hoteliere. Angajaţii din hoteluri şi restaurante din România au fost, istoric, cel mai prost plătiţi angajaţi din economie, iar mulţi dintre românii care ocupau aceste poziţii au renunţat la locul de muncă pentru a lucra în străinătate, pe salarii de 6 - 7 ori mai mari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO