Companii

Horvath & Partners: Companiilor le este mult mai uşor acum să atragă şi să menţină tineri datorită digitalizării. Talentele pot fi aduse în companie de oriunde

Horvath & Partners: Companiilor le este mult mai uşor...

Autor: Roxana Petrescu

14.04.2021, 14:29 106

Digitalizarea era mai mult o tendinţă menţionată în discursurile corporate, dar odată cu declanşarea crizei sanitare eforturile companiilor în această direcţie sunt masive, spune Kurt Weber, director general în cadrul companiei de consultanţă Horvath & Partners, la un eveniment organizat de Financial Intelligence.

“Companiilor le este acum mai uşor ca niciodată că atragă şi să menţină tineri în companie tocmai datorită accelerării proceselor de digitalizare care sunt foarte apreciate de această categorie de angajaţi. Mai mult, posibilitatea de a atrage talente în companii este mai mare ca niciodată pentru că nu mai contează unde locuieşti. Poţi lucra de oriunde”, a mai spus reprezentantul Horvath & Partners.

Compania a efectuat anul trecut un studiu privind priorităţile companiilor post-pandemie la care au participat 240 de manageri, din mai multe ţări, inclusiv România. Pe plan local, au fost implicaţi 33 de manageri din domenii precum utilităţi, industria chimică, petrol & gaze, turism, IT şi altele. Ca şi concluzii ar fi faptul că majoritatea companiilor văd în digitalizare principalul răspuns la pandemie, alături de investiţiile direcţionate spre zona de decarbonizare a proceselor economice, toate asociate cu atragerea şi utilizarea fondurilor europene.

Pe plan local, pricipalele măsuri identificate din consultările cu managerii în vederea atragerii fondurilor europene sunt eficientizarea proceselor interne şi reducerea birocraţiei din instituţiile de stat.

O altă concluzie este că majoritatea managerilor cred că revenirea la nivelul economic din 2019 va avea loc în 2022, excepţie fiind industria aviatică acolo unde nu se aşteaptă redresarea situaţiei mai devreme de 2024.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO