Companii

Holzindustrie Schweighofer are undă verde pentru fabrica de prelucrare a lemnului din Covasna

Holzindustrie Schweighofer are undă verde pentru fabrica...

Autor: Kiss Edit

09.01.2014, 19:55 1098

Consiliul Judeţean Covasna a eliberat autorizaţia de construire firmei austriece Holzindustrie Schweighofer, pentru ridicarea unei fabrici de prelucrare a lemnului la Reci, proiect contestat de mai multe organizaţii de protecţia mediului. Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Covasna Tamas Sandor a declarat că instituţia pe care o conduce a cerut toată documentaţia necesară în legătură cu proiectul privind construcţia unei fabrici de prelucrare a lemnului la Reci, de către firma austriacă Holzindustrie Schweighofer.

„Am cerut documentaţiile necesare de la diferite instituţii, de la MApN până la Agenţia de Mediu, iar când o firmă prezintă toate documentaţiile, noi, ca şi consiliu judeţean, nu avem altă posibilitate decât să întocmim autorizaţiile în maximum 30 de zile. Firma respectivă a adus toate documentaţiile complete, a făcut şi acele modificări pe care le-am cerut în plus, cum ar fi alipirea terenului pe care erau peste 90 de parcele, după care am dat autorizaţie de construire“, a spus Tamas.  Holzindustrie Schweighofer anunţa la finalul lunii martie a anului trecut că va investi 150 mil. euro într-o fabrică de prelucrare a lemnului în judeţul Covasna, la Reci, în urma investiţiei urmând să fie create 650 de noi locuri de muncă. Ulterior, mai multe organizaţii civice şi-au exprimat nemulţumirea faţă de construirea acestei fabrici.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 10.01.2014

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO