Companii

Holcim va investi 14 mil.euro într-o instalaţie de producţie a electricităţii la fabrica de la Aleşd

26.08.2010, 13:24 33

Producătorul de materiale de construcţii Holcim (România) vainvesti 14 milioane euro într-un proiect de eficientizareenergetică la fabrica de ciment de la Aleşd, judeţul Bihor, care vagenera aproximativ 15% din necesarul de energie electrică alunităţii, informează Mediafax Business.

Instalaţia va utiliza o tehnologie de recuperare a energiei termiceprin care căldura rezultată din procesul de fabricare a cimentuluieste transformată în energie electrică, fără a folosi alţicombustibili, iar proiectul va fi finalizat în al doilea trimestrual anului 2012.

"Decizia de a investi în România în tehnologii verzi de ultimăgeneraţie face ca fabrica din Aleşd să fie prima locaţie din Europade Est care va trece la următorul nivel de implementare asoluţiilor de energie alternativă", a declarat, într-un comunicat,Markus Wirth, directorul general al companiei controlate de grupulelveţian Holcim.

Holcim precizează că fabricile de ciment pe care le deţine suntoptimizate pentru a avea un consum redus de energie termică.

Valoarea totală a investiţiilor Holcim în România din 1997 şi pânăîn prezent se ridică la peste 650 de milioane de euro, sumă carecuprinde şi achiziţiile derulate pentru a extinde prezenţa înRomânia.

Bugetul alocat anul acesta pentru modernizarea fabricilor de laCâmpulung şi Aleşd, precum şi a staţiei de măcinare de la Turda seridică la 20 de milioane de euro. Citiţi mai mult pe www.mediafax.biz.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO