Companii

Holcim a avut afaceri de 220 de milioane de euro, in crestere dubla fata de previziuni

Holcim a avut afaceri de 220 de milioane de euro, in crestere dubla fata de previziuni

Markus Wirth, directorul general al Holcim Romania: Anul trecut am reusit sa majoram productia cu 300.000 de tone

25.01.2007, 18:17 9

Holcim Romania, subsidiara locala a producatorului elvetian de materiale de constructii, estimeaza pentru acest an o crestere de 15% a businessului, in acelasi ritm cu evolutia pietei de ciment. Astfel, compania ar putea inregistra anul acesta o cifra de afaceri de peste 250 mil. euro.
Holcim Romania a consemnat anul trecut o cifra de afaceri de circa 219 mil. euro (774 milioane de lei), in crestere cu 28% fata de nivelul inregistrat in anul precedent, peste ritmul previzionat initial. Anul trecut reprezentantii Holcim au estimat o crestere a afacerilor pana la 190 milioane euro.
"Cresterea de anul trecut se datoreaza evolutiei puternice a pietei materialelor de constructii din Romania, precum si investitiilor si produselor lansate de compania noastra. Estimam ca afacerile Holcim Romania sa atinga la sfarsitul anului un nivel de crestere similar cu cel al pietei, adica un plus de 15%", a declarat Markus Wirth, directorul general al Holcim Romania.
Compania a investit anul trecut circa 57 milioane euro in modernizarea fabricii din Campulung, programe de dezvoltare profesionala pentru angajati, lansarea unui nou liant pentru zidarie si tencuieli, denumit Tenco. In plus, compania a construit prima statie de betoane mobile, in Campulung, care este utilizata pentru lucrarile de modernizare a fabricii din Campulung. "Anul trecut am reusit sa majoram productia cu 300.000 de tone, echivalentul necesar pentru constructia a 10.000 de case. Investitiile Holcim vor continua anul acesta in unitati de productie si logistica, vom lansa de asemenea produse si servicii noi si vom incepe programe noi de calificare a angajatilor", precizeaza Wirth.
In prezent, Holcim detine capacitati instalate de 2,5 milioane de tone, care se vor mari cu circa 500.000 de tone, odata cu finalizarea investitiilor de la Campulung. Nivelul investitiilor angajate de grupul elvetian de la intrarea sa pe piata romaneasca in 1997 a ajuns la finele anului trecut la 404 milioane de euro pe pietele de ciment, betoane si agregate.
Printre investitiile anuntate pentru acest an se numara continuarea modernizarii fabricii din Campulung, care se va finaliza in 2008 si va necesita investitii totale de 120 milioane euro, precum si construirea in urmatorii trei ani a mai multor statii de betoane.
"Pretul cimentului nu va creste in acest an, in cazul in care costurile la energie vor ramane constante, pentru ca preturile depind direct de oscilatiile costurilor cu energia, distanta pe care este transportat, costul cu forta de munca si logistica", afirma Wirth.
Compania detine trei fabrici de ciment la Campulung, Turda, Alesd, 14 statii ecologice de betoane si patru statii de agregate. Principalii competitori ai companiei Holcim Romania, atat pe piata interna, cat si la nivel international, sunt germanii de la HeidelbergCement si francezii de la Lafarge. Holcim, Lafarge si HeidelbergCement isi impart in parti aproape egale o piata a cimentului de peste 450 mil. euro pe an.
Piata cimentului a crescut anul trecut cu circa 20%, dublu fata de valoarea estimata la inceputul anului.
Proiectele imobiliare de amploare aflate in derulare si reluarea proiectelor de infrastructura au fost principalii factori care au condus la cresterea accelerata a consumului de ciment, potrivit jucatorilor din domeniu. Astfel, cantitatea de ciment vanduta anul trecut a ajuns la aproximativ 7,3 milioane de tone.
Piata de ciment va depasi anul acesta 500 mil. euro, fiind unul dintre cele mai dinamice sectoare ale pietei constructiilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO