Companii

Hochtief se mută în birourile lui Popoviciu din Dorobanţi

Hochtief se mută în birourile lui Popoviciu din Dorobanţi

Autor: Cristi Moga

11.05.2012, 00:03 721

Firma germană de construcţii Hochtief, cu afaceri globale de peste 23 de miliarde de euro, a închiriat un spaţiu de 1.000 de metri pătraţi în clădirea de birouri Dorobanţi 239 din Bucureşti, proiect aflat în proprietatea omului de afaceri Gabriel Popoviciu.

Clădirea din Dorobanţi, unul dintre primele imobile de birouri moderne construite în Bucureşti, a fost pentru mai mulţi ani sediul central al Petrom, cea mai mare companie din România, care s-a mutat în 2010 într-un sediu propriu, Petrom City, situat în nordul Capitalei. În prezent, un alt chiriaş semni­ficativ în clădirea cu o su­pra­faţă închi­riabilă de 6.500 mp este casa de avocatură Popo­vici Niţu & Asociaţii.

"Hochtief a ales această clădire în primul rând datorită zonei foarte convenabile pentru angajaţii ei, fiind foarte uşor accesibilă cu orice mijloc de transport şi în al doilea rând graţie expunerii comerciale în una dintre cele mai exclusiviste zone din Bucureşti", spune Marius Scuta, associate di­rector în cadrul Jones Lang LaSalle, firma de consultanţă care a inter­me­diat tranzacţia. Hochtief îşi avea sediul din România într-o clădire de birouri situată pe bulevardul Dacia, lângă Piaţa Spaniei.

Printre proiectele realizate de Hochtief în România în ultimii ani se numără hipermarketul Kaufland din Slobozia, magazinul Hornbach din Baloteşti.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO