Companii

Hidroelectrica, contract de 57 mil. € cu Mittal Galati

05.01.2010, 23:08 45

Hidroelectrica, cel mai ieftin producator de energie de stat, adevenit unicul furnizor de electricitate pentru unul dintre cei maimari consumatori de energie din Romania, combinatul ArcelorMittalGalati, prin intermediul unui contract a carui valoare se ridica la57 mil. euro cu o durata de un an.

Contractul a fost incheiat pe bursa de energie OPCOM lasfarsitul anului trecut, fiind cea mai mare tranzactie semnata panain acum si prima prezenta a Hidroelectrica intr-un mediu detranzactionare transparent din 2005.

Hidroelectrica va vinde o cantitate de 1,7 TWh pe tot anul 2010la un pret de 138 de lei pe MWh pentru combinatul de la Galati.Motivul care i-a permis companiei sa revina pe OPCOM a fostfinalizarea in 2009 a doua contracte directe de vanzare de energieincheiate cu furnizori privati de energie, asa-zisii baietidestepti.

"Este un contract foarte bun, pretul de livrare fiind mult maimare fata de costul de productie pentru 2010 care este estimat lacirca 90 de lei pe MWh. Am putut sa iesim pe OPCOM cu aceastaoferta pentru ca s-au terminat doua contracte directe. Acum,castigam cu 20% mai mult fata de pretul primit pe cele douacontracte vechi. Vom continua sa iesim pe bursa de energie", a spusMihai David, directorul general al Hidroelectrica. Anterior acestuicontract, furnizorii ArcelorMittal Galati erau Petprod siElectrica. "Noi livram inainte circa 30% din necesarul pentruArcelorMittal Galati. Nu ne afecteaza prea mult pierderea acestuicontract pentru ca asiguram in continuare toate serviciile deechilibrare pentru contractul dintre Hidroelectrica si Arcelor",spune Ioan Silvas, director de comercializare in cadrulElectrica.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO