Companii

Herbert Stein, AutoItalia: Vanzarile de masini cresc chiar daca nu sunt oferite discounturi

Herbert Stein, AutoItalia: Vanzarile de masini cresc chiar daca nu sunt oferite discounturi

Herbert Stein, presedintele AutoItalia

28.12.2007, 19:48 52

Discounturile sau oferte speciale pentru achizitia de automobile lansate in ultimele luni, cu precadere la modele lansate in anii anteriori, nu influenteaza in mod semnificativ afacerile, sustine Herbert Stein, presedintele AutoItalia, importatorul pe piata local al marcilor Fiat, Alfa Romeo, Lancia, Maserati, SsangYong si al motocicletelor Honda.
"Vanzarile au crescut si vor creste in continuare chiar daca se ofera sau nu promotii sau discounturi. Dar va veni o vreme cand aceasta crestere va incetini. O companie nu trebuie sa arunce cu banii. Cu toate acestea, trebuie urmarit trendul actual, care in prezent implica promotiile. Ofertele in derulare nu au influentat foarte mult vanzarile", a declarat Stein.
In prezent AutoItalia detine oferte promotionale pentru cinci autoturisme Fiat, patru vehicule comerciale Fiat si patru modele Alfa Romeo.
Importatorul a recalculat targetul pentru anul in curs la 16.500 de unitati, in crestere de la cel de 15.000 de unitati stabilit la mijlocul acestui an. 70% din aceste vanzari vor fi reprezentate de Fiat, in timp ce targetul pentru Alfa Romeo pentru 2007 este de peste 300 de unitati.
Pentru 2008 importatorul estimeaza o incetinire a ritmului de crestere a vanzarilor.
"Daca in acest an vom atinge nivelul de 16.500 de unitati, in 2008 nu cred ca vom avea acelasi ritm de crestere. Anul viitor vom creste cel mai probabil cu 30% si vom vinde aproximativ 20.000 de autovehicule. In 2012 cand consideram ca piata va ajunge la un ritm de crestere mai scazut, estimam vanzari de 30.000 de unitati", a adaugat Stein.
Investitiile in construirea unui nou sediu au fost amanate pentru 2008.
"Noul sediu al AutoItalia nu va mai fi construit in zona bulevardului Timisoara. In acest scop a fost achizitionat un teren de 10.000 de metri patrati. Investitia in noua locatie este de 20 de milioane de euro. Locatia acestuia va fi comunicata ulterior", a adaugat Stein.
Reteaua de dealeri Fiat detinea la inceputul acestui an 26 de concesionari, dintre care doi apartineau AutoItalia.
"In 2007 si-au mai inceput activitatea noi dealeri in Ramnicu-Valcea si Odorhei, iar in Ploiesti, Oradea, Targoviste si Targu-Mures s-au realizat investitii pentru centre de servicii integrate (vanzare, prezentare, comercializare, service, piese de schimb - n.red.)", a declarat la randul sau Cristi Milea, directorul retelei de dealeri AutoItalia.
In 2007 si-au inceput activitatea noi dealeri in Ramnicu Valcea si Odorhei, in timp ce in locatiile din Ploiesti, Oradea, Targoviste si Targu-Mures s-au realizat investitii pentru centre de servicii integrate, care in afara de showroom contin si service si depozit pentru piese de schimb.
"In 2008 reteaua de dealeri a AutoItalia se va extinde in Alexandria, Alba-Iulia, Arad, Sf. Gheorghe, Buzau, Sibiu, Targu-Jiu", a adaugat Herbert Stein.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO