Companii

Heineken anunta investitii de 50 mil. euro pentru 2009

13.10.2008, 19:15 25

Heineken Romania, producatorul brandurilor Heineken, Golden Brau si Silva, va investi anul viitor aproape 50 de milioane de euro in modernizarea si renovarea fabricilor pe care le detine, inclusiv in nou achizitionata Bere Mures.

Aceste noi investitii sunt anuntate de companie in contextul in care grupul olandez Heineken a alocat deja anul acesta filialei locale peste 200 de milioane de euro pentru achizitionarea producatorului Bere Mures, dar si pentru cresterea capacitatii de productie la peste sapte milioane de hectolitri.
"Investitiile nu vor fi directionate in marirea capacitatii de productie. Nu avem nevoie de o extindere a capacitatilor de productie nici anul acesta, nici anul viitor. Peste 5 milioane de euro din aceasta suma vor fi alocate fabricii din Targu Mures", a declarat Edwin Botterman, presedintele si CEO al Heineken Romania, companie care la finalul anului trecut avea peste 1.300 de angajati.
Acesta este primul interviu pe care reprezentantul Heineken il acorda unei publicatii anul acesta si este de asemenea prima multinationala din industria berii care anunta planul investitional pentru anul viitor.
Principalul competitor al Heineken pe plan local, Ursus Breweries, va finaliza in primul trimestru al anului viitor investitii de 50 de milioane de euro in fabrica de la Timisoara, dupa ce in 2006 a alocat alte 50 de milioane de euro in cea mai mare fabrica a companiei, din Buzau.
InBev nu a mai anuntat in ultimul an nicio investitie in capacitatile de productie, in conditiile in care in ultima parte a anului trecut a inchis fabrica sezoniera de la Baia Mare pentru a-si optimiza productia si a-si mentine pozitia detinuta in piata.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO