Companii

Harta parcurilor industriale din România: 60.000 de oameni lucrează în peste o mie de companii din 77 de parcuri industriale. „Este mai uşor să te dezvolţi atunci când faci parte dintr-un parc industrial, dintr-o strategie locală coordonată de autorităţile locale, decât atunci când eşti singur.“

Harta parcurilor industriale din România: 60.000 de...

Autor: Simona Tatu

11.09.2017, 17:00 3312

În România există 77 de parcuri industriale, care sunt poziţionate în cele mai bogate judeţe din ţară după cifra de afaceri. În total, acestea au o suprafaţă totală de 3.104 de hectare şi un număr de peste 60.000 de angajaţi, conform infor­maţiilor de la Ministerul Dezvoltării Regio­nale, Administraţiei Publice şi Fon­durilor Europene transmise la solicitarea ZF.

În prezent, în cele 77 de parcuri industriale există un număr de 1.127 de companii care au spaţii de producţie sau hale de depozitare. În general, unul dintre cele mai importante motive pentru care companiile aleg să investească în parcuri industriale este legat de faptul că au beneficii din punct de vedere financiar.

„E mai avantajos să lucrezi într-un parc industrial din punct de vedere economic deoarece ai toate utilităţile necesare pentru a porni sau a dezvolta o afacere. De asemenea, există şi o facilitate prin lege pentru companiile care îşi construiesc hale de producţie sau orice altă unitate în cadrul parcurilor industriale, fiind scutiţi de impozit“, a spus Florin Jianu, preşedin­tele Consiliului Naţional pentru Între­prinderile Private Mici şi Mijlocii (CNIPMMR) şi fost ministru pentru IMM.

În cadrul celor 77 de parcuri din România sunt angajate circa 60.000 de persoane, echivalentul a numărului de salariaţi din judeţe precum Alba (60.000), Satu Mare (61.000) sau Hunedoara (62.000).

Pe lângă beneficiile financiare, companiile care se relocă sau îşi construiesc un spaţiu de producţie în cadrul unui parc industrial au şi avantaje logistice care pot creşte eficienţa businessului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO