Companii

Harta logistică a comerţului modern. Jucătorii îşi alimentează cele aproape 2.000 de magazine din depozite de lângă Bucureşti şi Cluj. Noul pariu: Moldova

Harta logistică a comerţului modern. Jucătorii îşi...

Autor: Cristina Roşca

01.02.2017, 00:07 963

♦ Jucătorii din comerţul modern au ajuns să deţină 80 de hectare de depozite logistice. Din totalul suprafeţei, circa 50 de hectare sunt deţinute de retaileri, restul fiind închiriate ♦ Kaufland, Profi şi Penny Market anunţă planuri pentru extinderea capacităţilor logistice ♦ Zona Moldovei devine noul pariu al retailerilor care încep să îşi dezvolte depozite aici pentru a alimenta magazinele din regiune şi de peste Prut (în cazul Kaufland).

Jucătorii din comerţul modern local au ajuns să deţină în proprietate sau în chirie circa 80 de hectare (echivalentul a 80 de terenuri de fotbal) de depozite logistice de unde zilnic pleacă peste 1.000 de camioane pentru a alimenta reţelele de magazine.

Suprafaţa logistică a marilor retaileri a crescut constant odată cu dezvoltarea reţelelor de magazine, comerţul modern ajungând să nu­mere aproape 2.000 de hipermarketuri, super­marketuri, magazine de discount sau cash & carry.

Mai mult, planurile retailerilor nu se opresc aici, expansiunea viitoare determinându-i pe unii jucători să continue să investească în logistică. Printre aceştia se numără atât liderul comerţului local, grupul german Kaufland, dar şi discounterul Penny Market şi lanţul de su­per­mar­keturi Profi. Reţelele îşi amplasează de­pozitele în special în apropiere de Bucureşti şi în zona Transilvaniei, pentru a putea alimenta astfel magazinele din toată ţara. Odată cu extinderea tot mai rapidă în zona Moldovei, acum retailerii încep investiţiile şi aici.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO