Companii

Harta celor mai mari şantiere din Bucureşti şi din ţară

Citiţi mai multe despre şantierele publice şi private aflate în lucru în prezent în revista Business Construct, care apare astăzi alături de ZF.

Citiţi mai multe despre şantierele publice şi private aflate în lucru în prezent în revista Business Construct, care apare astăzi alături de ZF.

Autor: Cristi Moga, Andreea Neferu

31.03.2015, 00:07 1837

Un milion de metri pătraţi de birouri, centre comerciale şi hale pentru producţie şi depozitare, în jur de 40.000 - 45.000 de locuinţe, aproape 200 de kilometri de autostrăzi, un spital, câteva pasaje subterane şi supraterane şi 11 staţii de metrou - astfel arată tabloul celor mai importante şantiere la început de 2015, an în care sectorul construcţiilor a început pe plus şi ar trebui să continue în acelaşi ritm pentru a mai recupera din timpul pierdut.

Dincolo de birourile, mallurile şi locuinţele ce se construiesc în România, cea mai mare nevoie rămâne cea de drumuri şi căi ferate de mare viteză, o reţea de transport dezvoltată fiind unul dintre cei mai importanţi „driveri“ pentru inves­tiţii. Faţă de anii precedenţi, numărul de proiecte active este totuşi în creştere, ţinând cont că în lucru sunt autostrăzi, drumuri naţionale, centuri şi căi ferate cu o valoare totală de aproape 3 miliarde de euro.

Trecerea mun­ţilor cu o autostradă, metroul până la Otopeni, şosea modernă, la standard de autostradă, pe toată lungimea centurii Capitalei şi un proiect pentru deschiderea porţilor şi integrarea Mol­dovei sunt însă priorită­ţile strategice care încă trebuie să trea­că de la stadiul planurilor şi studiilor la construcţia propriu-zisă pentru a fi vizibile pe hartă şi a duce România înainte.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO