Companii

Hard Rock Cafe si-a stabilit prima locatie: Parcul Herastrau

Hard Rock Cafe si-a stabilit prima locatie: Parcul Herastrau

Hard Rock Cafe opereaza peste 120 de restaurante la nivel mondial

26.06.2007, 17:16 216

Unul dintre cele mai cunoscute lanturi de restaurante din lume, Hard Rock Cafe, care opereaza peste 120 de unitati la nivel mondial, va deschide in toamna primul restaurant din Romania, intr-o locatie de 2.000 de metri patrati amplasata in Parcul Herastrau, potrivit informatiilor disponibile pe site-ul companiei.
Restaurantul va avea o capacitate de 450 de locuri, la care se adauga inca 250 de locuri pe o terasa cu vedere inspre lac, fiind una dintre cele mai mari locatii operate de Hard Rock Cafe pe piata europeana, potrivit aceleiasi surse.
Compania a demarat deja procesul de recrutare pentru pozitiile de bucatar, bucatar-sef sau chelneri, pentru pozitiile de servire si supraveghere la bar, precum si pentru joburi pe segmentul de aprovizionare, prima selectie avand loc pe 28 iunie. Reprezentantii Hard Rock Cafe Bucuresti nu au oferit insa mai multe detalii privind numarul de angajati sau valoarea investitiei.
Bucurestiul devine astfel a doua Capitala din Europa de Est pe care va opera lantul de restaurante, dupa Varsovia. Locatia din capitala Poloniei are circa 900 de metri patrati dispusi pe doua etaje. Brand-ul este insa foarte popular in Europa de Vest, fiind prezent cu cel putin o locatie in orase din Marea Britanie, Olanda, Germania, Italia, Grecia, Spania sau Franta.
Pe piata locala, restaurantul Hard Rock Cafe se pozitioneaza intre unitatile de tip fast food si cele de lux. Compania care detine master franciza pentru Hard Rock Cafe este Altrom, care mai detine in Bucuresti hotelul de cinci stele Howard Johnson Grand Plaza, precum si hotelul de patru stele Best Western Parc, potrivit unor informatii anterioare furnizate de reprezentantii Altrom. Totodata, investitia initiala era evaluata la acea data la circa trei milioane de euro.
Hard Rock Cafe s-a deschis prima data in 1971 la Londra, 11 ani mai tarziu incepand extinderea in orase precum Los Angeles, San Francisco, Chicago, Huston, New York, Dallas, Boston sau Washington, dar si Paris sau Berlin.
Restaurantele si cafenelele sunt atrase de piata romaneasca, in contextul in care cresterea nivelului de trai determina bugete mai mari pentru iesirile in oras.
Astfel, Coffee Republic, unul dintre cele mai cunoscute lanturi de cafenele din Marea Britanie, a incheiat un contract de master franciza cu compania Krruss Holdings, care deruleaza activitati in Romania in sectorul imobiliar si de retail, in vederea intrarii pe piata locala.
Prima franciza internationala a companiei va fi deschisa in Bulgaria, in luna iulie a acestui an. Totodata, Costa Cafe, un alt lant britanic, a intrat pe piata locala la finele lui 2006, iar Starbucks a deschis prima cafenea din estul Europei la Bucuresti. In acest moment Starbucks are doua locatii in Bucuresti.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO