Companii

Haosul din sistemul public de sănătate aduce mai mulţi pacienţi în spitalele private, plus 20% în 2016

Autor: Mirabela Tiron

20.07.2017, 00:07 1166

Numărul pacienţilor internaţi în spitalele private a crescut cu 20% anul trecut faţă de anul anterior, potrivit calculelor ZF pe baza datelor de la Institutul Naţional de Statistică (INS). . Avansul a venit odată cu dezvoltarea infrastructurii spitaliceşti private şi a faptului că tot mai mulţi români aleg să nu mai meargă în spitale de stat.

Astfel, numărul de spitale private a crescut anul trecut la 201 unităţi, acestea având o capacitate totală de circa 7.000 de paturi. Comparativ, în anul anterior, funcţionau 187 de spitale private, cu o capacitate de puţin peste 6.600 de paturi. Ca procent din total spitale din România, cele private reprezintă 35%, conform calculelor ZF.

Marii operatori privaţi de pe piaţa serviciilor medicale au pariat pe spitale cu o capacitate de cazare mult sub cea a spitalelor publice, dar dotate cu echipamente moderne, cu rezerve ce asigură „condiţii hoteliere“, în încercarea de a atrage pacienţii cu venituri peste medie şi mari. O noapte de spitalizare (doar cazarea) costă între 200-300 de lei în spitalele private. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO