Companii

Guzu s-a asociat cu Oresa pentru noi investitii in materiale de constructii

27.09.2007, 18:32 35

Producatorul de lacuri si vopsele Fabryo Corporation, detinut de fondul de investitii Oresa Ventures si de omul de afaceri Daniel Guzu, va numi, de la 1 ianuarie 2008, un nou director general, Aliz Kosza, care conduce in prezent compania Orkla Foods.
Dupa preluarea functiei de catre noul director general, Daniel Guzu, care detine 51% din actiunile companiei, va ramane presedintele Consiliului de Administratie al Fabryo si va investi alaturi de Oresa Ventures intr-o afacere cu materiale de constructii
"Daniel Guzu nu va vinde actiunile detinute la compania Fabryo si va continua sa ramana activ implicat in afacerile companiei. In plus, dorim sa abordam impreuna si alte segmente ale sectorului de materiale de constructii", au declarat pentru ZF reprezentantii Oresa Ventures.
Fabryo estimeaza pentru anul acesta un avans al cifrei de afaceri de circa 30%, pana la 42 mil. euro. Compania produce lacuri, vopsele, emailuri, amorse, adezivi, grund si produse chimice pentru autoturisme. Fabryo are in prezent pe piata vopselelor decorative o cota de piata de 18%, potrivit oficialilor companiei.
Noul director general al Fabryo, Aliz Kosza, a condus Orkla Foods timp de patru ani. In ultimii zece ani, ea a ocupat diferite pozitii de management in mai multe companii, printre care cea de director general al companiei petroliere MOL Romania si al Kraft Jacobs, coordonand vanzarile Kraft Jacobs Suchard in Romania.
Orkla Foods Romania este membra a grupului Orkla, una dintre cele mai mari companii cotate la bursa din Norvegia, cu venituri de 7 mld. euro in 2006 si care activeaza in domeniile bunurilor de consum de marca, materialelor speciale, chimiei si investitiilor financiare. Divizia de produse alimentare a Grupului Orkla detine unitati de productie in 14 tari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO