Companii

Guvernul nu va acorda anul viitor cupoanele sociale pentru preşcolari şi limitează reduceri şi gratuităţi la transport

Guvernul nu va acorda anul viitor cupoanele sociale pentru preşcolari şi limitează reduceri şi gratuităţi la transport

Foto: Octav Ganea

Autor: Dinca Thomas

12.11.2011, 01:02 257

Guvernul nu va acorda anul viitor cupoanele sociale abia introduse cu noua lege a educaţiei, destinate familiilor cu venituri reduse care au copii preşcolari, va sista indemnizaţiile pentru revoluţionari şi va limita reducerile de tarife şi gratuităţile la transport, relevă un document guvernamental.

Măsurile vor fi incluse în politica Guvernului în domeniul asistenţei sociale, cu obiectivul de redimensionare a măsurilor de protecţie socială pentru familiile cu nevoi speciale şi dinamizarea măsurilor active de "solidaritate familială", scrie Mediafax.

Conform documentului , măsurile avute în vedere de Executiv sunt neacordarea cupoanelor sociale pentru sprijinirea educaţiei timpurii, neacordarea indemnizaţiilor prevăzute de lege pentru luptătorii remarcaţi prin fapte deosebite în Revoluţia din decembrie 1989 şi reduceri de tarife sau gratuităţi numai în limita a trei călătorii dus-întors sau şase călătorii simple la facilităţile de transport, fără să fie precizat despre ce tip de transport este vorba.

Conform legislaţiei actuale, pensionarii beneficiază de reduceri la achiziţionarea de tichete pentru transortul feroviar în limita a trei călătorii dus-întors în fiecare an, în timp ce pensionarii care au lucrat la CFR au dreptul la 12 călătorii dus-întors. Membrii de familie ai salariaţilor CFR beneficiază la rândul lor anual de 12 călătorii gratuite pe calea ferată dus-întors, iar cei ai pensionarilor, de 6 călătorii gratuite pe calea ferată, dus-întors, anual.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO