Companii

Grupul Zentiva, prezent în România, îşi extinde capacitatea de producţie prin finalizarea achiziţiei unei unităţi din India, de la compania Sanofi

Grupul Zentiva, prezent în România, îşi extinde...

Autor: Cristina Bellu

01.06.2020, 11:06 174

Grupul Zentiva, prezent şi pe piaţa locală, îşi extinde capacitatea de producţie după ce a finalizat achiziţia unităţii din Ankleshwar, India, de la compania Sanofi.

Tranzacţia se încadrează în deciziile strategice de creştere ale Zentiva, valorificând achiziţiile anterioare, Creo Pharma în Marea Britanie, Solacium în România şi achiziţia operaţiunilor Alvogen din Europa Centrală şi de Est, finalizată în aprilie 2020.

„Înregistrăm în continuare o dezvoltare susţinută, iar finalizarea acestei achiziţii reprezintă o etapă importantă pentru compania noastră. Avem o reţea solidă de producţie, în creştere, care, alături de noua capacitate de producţie, ne va permite să răspundem evoluţiei accelerate a cererii pentru medicamentele pe care le producem şi să creştem controlul asupra lanţului de aprovizionare, asigurând un flux continuu de livrare şi un răspuns rapid la nevoile pacienţilor, transmite Nick Haggar, Chief Executive Officer al Zentiva.

Procesul de achiziţie se desfăşoară în paralel cu investiţiile curente, în valoare de mai multe milioane de euro, derulate la fabricile cheie ale Zentiva din Praga şi Bucureşti.

În România, Zentiva a raportat pentru 2019  afaceri în creştere cu 16% faţă de anul precedent, până la 535,4 milioane lei şi un profit de 46,3 milioane lei.

Grupul Zentiva, cumpărat în 2018, de fondul de investiţii Advent International, are facilităţi de producţie în Bucureşti şi în Praga (Cehia). Compania este liderul în volume al pieţei de medicamente generice, cu o cotă de piaţă de 16,2%, conform datelor companiei IQVIA, citate de Zentiva.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO