Companii

Grupul Zentiva, deţinut de fondul de investiţii Advent, cumpără Alvogen în Europa, inclusiv fabrica Labormed din România, pe care Advent a deţinut-o până în 2012

Încurcate sunt căile businessului

Grupul Zentiva, deţinut de fondul de investiţii Advent,...

Autor: Cristina Bellu

25.10.2019, 14:52 1125

Grupul Zentiva, prezent şi pe piaţa locală, anunţă preluarea operaţiunilor din Europa Centrală şi de Est ale companiei farma Alvogen, pentru o sumă care nu a fost făcută publică.  

Prin acestă mutare, Zentiva continuă să îşi consolideze poziţia pe piaţa din Europa Centrală şi de Est, şi îşi majorează semnificativ competenţele şi portofoliul de medicamente OTC.

În februarie 2008, Advent a preluat Labormed, pentru 123 milioane de euro, de la un grup de medici şi farmacişti români care au înfiinţat compania în 1991, iar în mai 2007 au inaugurat o fabrică în Bucureşti, printr-o investiţie greenfield de 13 milioane euro. Grupul farmaceutic american Alvogen a anunţat că a preluat în decembrie 2012 producătorul Labormed.

„Această achiziţie se potriveşte perfect modelului Zentiva şi contribuie la îndeplinirea strategiei noastre. Zentiva îşi va consolida poziţia importantă deţinută în Europa Centrală şi de Est odată cu extinderea pe noi pieţe şi îşi va majora semnificativ competenţele şi portofoliul de medicamente OTC”, spune Nick Haggar, CEO al Grupului Zentiva.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO