Companii

Grupul Yildiz Entegre aşteaptă vânzări de 200 mil. euro la fabrica de panouri MDF din Oarja: „Vrem să exportăm 80% din producţie”

Construcţia şi tehnologizarea fabricii sunt în derulare, prima placă MDF urmând să fie produsă de turcii de la Yildiz Entegre la sfârşitul lunii decembrie a acestui an.

Construcţia şi tehnologizarea fabricii sunt în derulare, prima placă MDF urmând să fie produsă de turcii de la Yildiz Entegre la sfârşitul lunii decembrie a acestui an.

Autor: Roana Rotaru

12.05.2017, 00:07 3371

►Grupul cu acţionariat turcesc Yildiz Entegre, care ridică o fabrică de 150 de milioane de euro în comuna Oarja de lângă Piteşti, se aşteaptă la afaceri de 200 mil. euro în 2018, primul an de funcţionare a fabricii de panouri MDF, urmând să devină un jucător cheie pentru exporturile României.

„Vrem să exportăm 80% din producţie. La o cifră de afaceri estimată de 200 mil. euro, valoarea exporturilor va fi de 160 mil. euro. Vom exporta preponderent în afara Europei în ţări precum China, Malaiezia, Thailanda, Coreea, Orientul Mijlociu. Această linie de producţie  va avea o capacitate anuală de 500.000 de metri cubi de material lemnos pelucrat, adică mai mult de 2.000-3.000 de tiruri sau vagoane pe an încărcate cu plăci de lemn”, a declarat Ismail Hakki Yildiz, CEO al Yildiz Entegre, în cadrul unei conferinţe de presă organizate în judeţul Argeş.

Investiţia grupului din Turcia este unul dintre cele mai mari proiecte construite de la zero în economia locală în ultimii cinci ani şi va crea şi 450 de locuri de muncă.  Investitorul turc regretă că nu a venit mai devreme să facă business în România şi spune că prezenţa fabricii de componente auto Martur, deţinută tot de investitori turci, dar şi depozitul de piese auto al Dacia din aceeaşi lo­ca­litate arată că a ales regiunea potrivită pentru a-şi des­făşura activitatea. „Am ales această regiune pentru că are o geografie nemaipomenită şi nişte oameni pe măsură. Am hotărât că cel mai bine e să ne aflăm în inima României şi văzând că aici se află şi alte firme, precum Dacia şi furnizorii a­ces­teia, am fost convinşi că am făcut o alegere bună”, a spus Ismail Hakki Yildiz. Judeţul Argeş este al treilea exportator din economie, după Bucureşti şi Timiş, cu exporturi de 5,7 mld. euro anul trecut, cea mai mare parte datorată Dacia şi furnizorilor ei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO