Companii

Grupul Versuni, fostul Philips Domestic Appliances, investeşte 75 mil. lei în fabrica de espressoare de la Orăştie, ce a ajuns la afaceri record, de 1,5 mld. lei anul trecut. Fabrica de la Orăştie e cea mai mare fabrică de espressoare Philips din lume

Grupul Versuni, fostul Philips Domestic Appliances,...

Autor: Cristina Roşca

27.06.2023, 18:30 4105

Producţia unităţii din judeţul Hunedoara, unde sunt realizate espressoare şi articole de igienă orală, conform celor mai recente date ZF, ia integral drumul exportului.

Grupul Versuni din Olanda, fostul Philips Domestic Appliances, va investi 75 mil. lei în acest an în dezvoltarea fabricii din Orăştie, Hunedoara, unde compania realizează în principal espressoare de cafea. Bugetul de investiţii este de aproape două ori mai mare decât cel din 2022 şi de peste două ori mai mare decât cel din 2021, conform informaţiilor transmise de companie la solicitarea ZF. Reprezentanţii Philips Orăştie, firma care administrează fabrica, nu au răspuns însă şi către ce vor merge banii.

În România, gigantul are doar o unitate de producţie de espressoare şi produse de igienă orală, fabrica fiind preluată în 2009 de la Saeco, companie cumpărată de către Philips. Brandul Saeco a fost păstrat însă.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO