Companii

Grupul UTI a răscumpărat pachetul de acţiuni deţinut de fondul de investiţii PineBridge Investments în schimbul unei clădiri de birouri

Grupul UTI a răscumpărat pachetul de acţiuni deţinut...

Autor: Alex Ciutacu

18.04.2018, 17:50 468

UTI a răscumpărat pachetul de acţiuni de 27% deţinut de fondul de investiţii PineBridge Investments în cadrul unei tranzacţii ce a presupus un schimb de active imobiliare contra acţiuni, plus o componentă cash, pe care compania nu a făcut-o publică.

PineBridge va prelua clădirea de birouri UTI Business Center, clădire de clasă A, situată în centrul Bucureştiului.

„Activitatea operaţională a UTI, proiectele în curs şi planurile de dezvoltare nu sunt afectate de această modificare a acţionariatului. Pentru viitor, avem în vedere identificarea unor parteneri strategici alături de care să continuăm dezvoltarea UTI şi să consolidăm în regiune business-ul pe care noi l-am creat în România.”, declară Răzvan Petrescu, Preşedinte al Consiliului de Administraţie al UTI Grup.

Fondul de investiţii PineBridge Investments ( Fostul fond AIG Global Emerging Markets Fund II), a achiziţionat în 2005 un pachet de 30% din acţiunile companiei UTI Grup, din care 3% le-a alocat angajaţilor cheie din companie la vremea respectivă. Valoarea totală a tranzacţiei din 2005 a fost de 20 de milioane de dolari.

Tranzacţia a fost intermediată din punct de vedere financiar de consultanţii de la KPMG, iar din punct de vedere legal de Leaua şi Asociaţii, potrivit datelor transmise de companie.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO