Companii

Grupul turc ETI a început producţia în fabrica de 40 mil. euro din Craiova

|n Turcia grupul ETI are 7 fabrici

|n Turcia grupul ETI are 7 fabrici

Autor: Mădălina Dediu Panaete

08.08.2016, 00:07 3055

Fabrica ETI este cea mai mare investiţie de la zero făcută în ultimii cinci ani în industria alimentară.

ETI European Food Industries, filiala locală a grupului turc ETI, a început recent producţia în fabrica din Craiova, o investiţie estimată la circa 40 de milioane de euro, conform unor surse din piaţă. Asffel, grupul care are şapte fabrici finalizează primul proiect de acest tip din afara Turciei.

Până acum, compania din Turcia nu a făcut niciun anunţ pu­blic cu privire la deschi­de­rea fabricii, însă conform da­te­lor furnizate anterior uni­tatea trebuia să fie funcţională în octombrie 2015.

Datele de pe site-ul Ministerului de Finanţe arată că gru­pul finalizase com­plet fabrica la jumătatea acestui an, faţă de un nivel de 57% în decembrie 2015. Investiţia a ajuns la 40 mil. euro şi până la 30 iunie 2016 au fost angajaţi 190 de oameni.

Investiţia a fost făcută atât cu fonduri proprii, cât şi cu împrumuturi şi ajutor de stat.

Fabrica din Craiova a fost gândită să producă iniţial circa 11.000 de produse (biscuiţi săraţi, biscuiţi dulci şi prăjituri) în primul an, după care producţia ar putea fi crescută, potrivit informaţiilor furnizate anterior de companie. Printre cele mai importante branduri de dulciuri din portofoliul ETI sunt Tutku, Topkek, Cin, Puf sau Benim’o.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO