Companii

Grupul turc Arcelik, proprietarul fabricilor Arctic, produce ventilatoare pentru secţiile de terapie intensivă. Cinci ventilatoare au ajuns la spitale din Dâmboviţa

Murat Büyükerk , CEO al Arctic

Murat Büyükerk , CEO al Arctic

Autor: Georgiana Mihalache

15.09.2020, 14:14 330

În contextul unei cereri crescute de ventilatoare mecanice pentru secţiile de terapie intensivă unde sunt internaţi pacienţii cu Covid-19, grupul turc Arcelik, care deţine pe piaţa locală fabricile Arctic, a început producţia de ventilatoare în fabrica din Turcia, iar cinci astfel de produse au ajuns în judeţul Dâmboviţa.

„Capacitatea flexibilă de producţie a grupului nostru şi faptul că suntem unul dintre cei mai importanţi angajatori din judeţul Dâmboviţa ne-au permis şi determinat să oferim toată susţinerea noastră comunităţii şi personalului medical din judeţ. Ventilatoarele au fost produse în fabrica de electronice Arçelik din Çerkezköy”, a transmis Murat Büyükerk , CEO al Arctic.

Prototipul ventilatoarelor a fost creat de 120 de ingineri şi a durat două săptămâni pentru a fi proiectat şi testat. În total, 5.000 de ventilatoare au ieşit de pe porţile fabricii Arcelik pentru a fi distribuite la nivel internaţional.

Pandemia de Covid-19 a pus presiune pe secţiile de terapie intensivă, acolo unde ajung bolnavii cu forme grave ale virusului, mai ales în condiţiile în care în ultimii ani au lipsit investiţiile din acest domeniu al sănătăţii.

Întrebat dacă vor mai fi aduse ventilatoare în România CEO-ul Arctic a precizat că nevoia este în continuare semnificativă.

„În prezent, din cauza creşterii numărului de cazuri, nevoia este încă acută. Facem tot ce ne stă în putinţă pentru a reduce acest deficit”, a mai spus reprezentantul Arctic.

Din datele autorităţilor, aferente lunii martie 2020, România dispune la nivelul spitalelor de 2.653 de paturi ATI şi de 1.361 ventilatoare mecanice. În prezent, în secţiile de ATI sunt internaţi 456 de pacienţi cu Covid.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO