Companii

Grupul suedez Medicover a pus ochii pe clinicile Romgermed

Grupul suedez Medicover a pus ochii pe clinicile Romgermed

Autor: Luiza Chiroiu

14.07.2015, 00:07 2160

Medicover, al treilea mare jucător din industria serviciilor medicale din România, a preluat clinicile Romgermed, potrivit surselor din piaţă, tranzacţie prin care grupul suedez urmează să ajungă la o reţea de 20 de clinici.

Contactat de ZF, Ciprian Nicoară, directorul general al Romgermed, a negat însă această informaţie. „Vă precizăm că până la această dată nu au fost purtate discuţii referitoare la preluarea clinicilor din cadrul companiei Romgermed de către Medicover“, a spus Nicoară pentru ZF.

Reprezentanţii Medicover nu au comentat această informaţie până la închiderea ediţiei.

În urmă cu doar câteva luni, John Stubbington, directorul de operaţiuni (COO) al Medicover, spunea pentru ZF că „nu este nicio îndoială că într-o anumită etapă vom face achiziţii“ şi că grupul vrea să se extindă cu câte trei clinici în fiecare an în următoarea perioadă.

Medicover, care deţine în România 16 clinici, un spital generalist şi 15 laboratoare de analize (grupate sub umbrela Synevo), a obţinut anul trecut o cifră de afaceri de peste 200 mil. lei. Romgermed este un jucător mai mic din industrie, cunoscut mai ales datorită lanţului de laboratoare de analize, compus din 20 de astfel de centre.

Piaţa serviciilor medicale private, a cărei valoare se îndreaptă spre 1 miliard euro, clocoteşte în aşteptarea realizării unor tranzacţii importante în următoarele luni, care îi implică inclusiv pe cei mai mari jucători, MedLife şi Regina Maria.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO