Companii

Grupul suedez care a preluat fosta fabrică de pâine Titan va investi 50 mil. euro în producţie

Grupul suedez care a preluat fosta fabrică de pâine...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

22.02.2018, 00:07 3863

Lantmännen Unibake, grupul suedez care a preluat o parte dintre activele din domeniul panificaţiei de pe plan local ale austriecilor de la Goodmills, va investi în următorii cinci ani peste 50 de milioane de euro în dezvoltarea fabricii aflate în localitatea Pantelimon, lângă Bucureşti, adăugând alte patru linii de producţie.

„Grupul Lantmännen vede piaţa locală ca un viitor centru regional pentru ţările din împrejurimi, ca un hub de unde să acoperim un teritoriu care are circa 150 de milioane de consumatori. Chiflele pe care le facem aici ajung chiar şi în Belgia şi de acolo în Franţa, Danemarca sau Italia“, a declarat într-un interviu acordat ZF Viorel Ognean, managerul român care conduce operaţiunile locale ale Lantmännen Unibake.

Compania are în plan să instaleze alte patru linii de producţie în unitatea de lângă Bucureşti, care se adaugă celei care realizează mai bine de 150 de milioane de chifle anual. Viorel Ognean estimează investiţia în cele patru linii noi de producţie la peste 50 de milioane de euro. Lantmännen Unibake, al doilea cel mai mare jucător de pe piaţa de panificaţie de la nivel european, a intrat direct pe piaţa locală în anul 2016, atunci când a cumpărat active din domeniul de panificaţie ale Goodmills România (fosta Titan SA), însă anterior fusese client al fabricii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO