Companii

Grupul RodBun ia un credit sindicalizat de 278 mil. lei de la BCR, CCE Bank, Raiffeisen Bank, Banca Transilvania şi

Grupul RodBun ia un credit sindicalizat de 278 mil. lei...

Autor: Roxana Rosu

23.08.2021, 10:47 767

 

Banca Comercială Română a aranjat un credit sindicalizat în valoare de 278 milioane de lei pentru Grupul Rodbun, una din cele mai importante companii de agribusiness din România, fondurile urmând să fie foloste pentru refinanţarea facilităţilor existente, acoperirea nevoilor de capital de lucru şi susţinerea planurilor de dezvoltare ale grupului.

Sindicatul de bănci este format din BCR, în calitate de aranjor principal mandatat, bookrunner, agent de documentaţie, agent de facilitate şi de garanţii şi finanţator, CEC Bank, în calitate de aranjor principal mandatat şi finanţator, Raiffeisen Bank, în calitate de aranjor principal mandatat şi finanţator, Banca Transilvania şi Banca Românească în calitate de finanţatori.

Noua facilitate de credit cuprinde două tranşe, o facilitate tip revolving în valoare de 249 milioane de lei şi o facilitate de credit la termen, în valoare de 29 milioane de lei.

PCF Investment Banking România (fosta Professional Capital Finance) a acţionat în calitate de consultant exclusiv al împrumutatului în structurarea, negocierea şi implementarea tranzacţiei.

 „Deschiderea pe care băncile din România o arată, prin intermediul creditelor sindicalizate, companiilor cu capital 100% românesc, certifică o maturizare şi o responsabilizare depline ale mediului de afaceri şi de creditare din România. Acţionăm împreună, în fond, pentru a creşte economia românească. Şi pentru a oferi servicii şi produse mai bune fermierilor români. Într-un astfel de mediu performant, Rodbun are capacitatea de a continua investiţiile în genetică (inclusiv cea din patrimoniul naţional), producerea de sămânţă adaptată regiunii şi capacităţi logistice ultramoderne. Mai mult, compania are capacitatea de a investi în testarea unei soluţii tehnologice revoluţionare, care poate creşte cu până la 50% rezistenţa cerealelor la secetă - şi facem asta în contextul urgenţei climatice declarate de ONU. Pentru ca România să fie mai bine pregătită pentru următoarele decenii", afirmă Daniel Muntean, CEO Rodbun.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO