Companii

Grupul Medicover România, care include şi laboratoarele Synevo, avans de 40% în primele nouă luni din an. La nivel de grup, suedezii de la Medicover au depăşit 126 mil. euro în primele nouă luni din 2021

România este a treia piaţă ca pondere a veniturilor la nivel global pentru grupul Medicover, după Germania şi Polonia.

România este a treia piaţă ca pondere a veniturilor la nivel global pentru grupul Medicover, după Germania şi Polonia.

Autor: Georgiana Mihalache

09.11.2021, 16:51 148

Grupul suedez Medicover, cu prezenţă de 26 de ani pe piaţa româ­nească, a raportat o creştere de 40% a afacerilor la nouă luni în 2021 faţă de acelaşi interval din anul anterior, ceea ce înseamnă venituri de 126 mil. euro.

Nivelul creşterii este similar celui raportat pe toate pieţele pe care compania de servicii medicale este prezentă. Motoarele avansului ope­ratorului privat sunt revenirea acti­vităţii medicale după anul pandemiei, 2020, dar şi servicii noi, adaptate con­textului sanitar. Printre aceste servicii noi, în România de exemplu, se nu­mă­ră testele la cerere pentru COVID-19, atât PCR, cât şi cele de anticorpi, consultaţiile online.

„Performanţa înregistrată de Medicover România în primele nouă luni ale anului este rezultatul direct al eforturilor personalului nostru, care a fost în prima linie de îngrijire a pacienţilor COVID-19, al investiţiilor în aparatură medicală de ultimă ge­neraţie, cât şi al atragerii unor medici de top“, a spus Florinela Cîrstina, di­rector general al Medi­cover Ro­mânia. Spitalul Pelican din Oradea, achiziţionat de Medicover, a fost inclus în unităţile medicale care tratează bolnavii de COVID-19 trimişi de stat. În plus, şi laboratoarele Synevo, parte a grupului Medicover, au făcut la debutul pandemiei teste pentru a depista noul virus la soli­citarea statului, decontate.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO