Companii

Grupul Jidvei, unul dintre cei mai mari producători de vinuri de pe plan local, a cumpărat o mică fabrică de lactate din Alba

Claudiu Necşulescu, pre­şedintele grupului Jidvei

Claudiu Necşulescu, pre­şedintele grupului Jidvei

Autor: Florentina Niţu

13.11.2020, 00:07 11771

Jidvei, unul dintre cei mai mari producători de vinuri de pe plan local, care a terminat anul trecut cu afaceri de pes­te 40 mil. euro, a cumpărat o mică fabrică de prelu­cra­re a laptelui de la un producător din judeţul Alba. Aceasta are o capacitate de procesare de 5.000 de litri de lapte/zi pe care o retehnologizează în prezent pentru a face în viitor lactate, eficientizând activitatea companiei.

Planurile companiei încă nu sunt definitivate pentru noul sector de piaţă în care va activa.

„Consider că sectoarele food, farma şi turism re­pre­zintă trei direcţii care pot genera venituri în perioada ime­diat următoare. Tocmai de aceea, suntem într-un pro­gram de investiţii consis­tent pentru dezvoltarea zo­nei de oenoturism, pentru iden­tificarea şi valorificarea poten­ţialului subproduselor oeno­logice. Am achiziţionat o fabrică de prelucrare a lap­telui pentru că dorim să utilizăm într-un mod mai efi­cient producţia de lapte din cadrul sectorului de zo­otehnie“, a spus pentru ZF Claudiu Necşulescu, pre­şedintele grupului Jidvei.

Grupul are o ferme proprii de animale, însă producţia este utilizată doar intern. Compania are patru crame la Jidvei, Tăuni, Blaj şi Bălcaciu, iar producţia estimată pentru acest an este de circa 20 de milioane de litri de vin. Claudiu Necşulescu spune că anul 2020 a fost un an atipic, care i-a provocat pe antreprenori să fie creativi şi să gândească „outside the box“, dar şi să jongleze cu mai multe perspective şi scenarii posibile.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO