Companii

Grupul italian De’Longhi depăşeşte Arctic şi devine pentru prima dată cel mai puternic exportator dintre producătorii de electrocasnice. Grupul, ce de­ţine local două fabrici unde produce elec­trocasnice şi componente, a urcat în 2020 pe locul 28 în topul celor mai im­portanţi exportatori locali, câşti­gând astfel 13 poziţii

Grupul italian De’Longhi depăşeşte Arctic şi devine...

Autor: Cristina Roşca

12.04.2021, 17:45 331

♦ Fiecare dintre cele două companii deţine local două fabrici.

Grupul italian De’Longhi, ce de­ţine local două fabrici unde produce elec­trocasnice şi componente, a urcat în 2020 pe locul 28 în topul celor mai im­portanţi exportatori locali, câşti­gând astfel 13 poziţii. Mai mult, pentru prima dată, compania devine cel mai pu­ternic exportator dintre produ­că­torii de elec­tro­casnice, depăşind Arctic, companie deţinută de grupul turc Arcelik.

Compania Arctic, care la rândul său deţine local două unităţi de producţie, a avut şi ea o evoluţie pozitivă în topul exportatorilor, urcând de pe 36 pe 30. Ascensiunea a fost însă mai lentă ca a italienilor.

Ambele grupuri se găsesc la vârful pieţei şi în ceea ce priveşte cifra de afaceri, însă ordinea pe podium e inversată, cel puţin conform datelor din 2019, ultimul an pentru care există date publice. Atunci, Arctic a avut afaceri de 2,5 mld. lei, pe când la De’Longhi nivelul businessului era la jumătate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO