Companii

Grupul italian care deţine retailerul de modă US Polo Assn controlează două fabrici cu peste 400 de salariaţi în România

Grupul italian care deţine retailerul de modă US Polo...

Autor: Cristina Roşca

12.04.2017, 00:04 1004

Cele două unităţi de producţie realizează 650.000 de perechi de încălţăminte anual sub brandul propriu BIT sau sub marcă privată.

Grupul italian Bonis Spa a fost fon­dat în 1970 ca un producător şi distri­bui­tor de ghete de iarnă şi clăpari, iar apoi şi-a extins portofoliul cu alte încăl­ţări pentru bărbaţi. Imediat după că­derea comunismului compania a în­ce­put să producă în România, relo­cân­du-şi aici o parte din producţia din ciz­mă.

Producţia s-a făcut iniţial prin contracte de tip joint venture cu producători locali. Trei ani mai târziu italienii fondează compania Bontimes din Timişoara, „care a fost înfiinţată din două motive: pentru a administra direct producţia realizată în fabrici partenere, dar şi pentru a promova brandul pro­priu de încălţăminte BIT al grupului în rân­dul distribuitorilor independenţi din Europa de Est”, spun oficialii Bonis. Astăzi, Bontimes din Timişoara are ca domeniu de activitate producţia de în­călţăminte (după CAEN-ul de la Minis­terul de Finanţe), afaceri de 19 mil. lei şi aproape 200 de salariaţi în 2015, ultimul an pentru care există date publice.

Cinci ani mai târziu, în 1998, italienii fondează o nouă companie, CD Bons în Cluj Napoca, un alt producător de pantofi. Aceasta are afaceri de 8,4 mil. lei şi 240 de salariaţi în 2015. „În acelaşi an compania începe să semneze parteneriate cu furnizori din Asia, parteneriate care s-au dezvoltat în timp”, spun oficialii Bonis pe site-ul propriu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO