Companii

Grupul german Preh îşi deschide o reprezentanţă la Iaşi, cu peste 50 de angajaţi

Grupul german Preh îşi deschide o reprezentanţă la...

Autor: Departamentul Corespondenţi

12.03.2017, 10:03 3415

Potrivit Primăriei Iaşi, Grupul Preh a închiriat deja o serie de birouri în Iaşi, fiind în perioada de amenajări.

La reprezentanţa din Iaşi vor lucra peste 50 de angajaţi.

În data de 14 martie este programată inaugurarea unei staţii de încărcare maşini electrice.

Planurile companiei vizează pe termen mediu deschiderea unei unităţi de producţie în judeţul Iaşi.

Preh este furnizor de origine germană din industria automotive, fondat în 1919, cu prezenţa în mai multe ţări, inclusiv România (la Ghimbav, judeţul Braşov).

Grupul german Preh este controlat de către Joyson Electronics, companie listată la bursa din Shanghai.

Preh, cu vânzări globale de 763 mil. euro şi 4.900 de angajaţi anul trecut, are fabrici în Germania, Portugalia, Mexic, Statele Unite ale Americii, China şi România, care produc sisteme de comandă pentru interiorul autovehiculelor (sisteme de senzori, unităţi de control electronic, baterii şi sisteme de asamblare).

Fabrica din Braşov s-a deschis în 2009, pe lângă activitatea de producţie fiind întreprinse şi operaţiuni de dezvoltare SW, HW şi testare.

Compania mizează în acest an pe afaceri totale de 137 milioane euro, în creştere cu 2% faţă de anul trecut, şi preconizează că va depăşi pragul de 1.000 de angajaţi la fabrica din Ghimbav.

În prezent, la fabrica Preh din lucrează 929 de oameni, la producţia de comutatoare multifuncţionale pentru volan, comutatoare bloc lumini, sisteme de control al climei şi elemente de comandă din consola centrală pentru BMW, Volkswagen, Porsche, Skoda, Seat, Audi şi Daimler.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO