Companii

Grupul german Metro caută un cumpărător pentru proprietăţile imobiliare din România şi Bulgaria. Portofoliul imobiliar local este evaluat la 400-600 milioane de euro

Grupul german Metro caută un cumpărător pentru...

Autor: Cristian Hostiuc, Cristina Roşca

31.07.2018, 00:08 33489

Grupul german Metro, unul dintre cei mai importanţi jucă­tori din comerţul european, a man­datat gi­gantul american Goldman Sachs pentru a-i găsi un cumpărător pentru businessul imobiliar - te­renuri, magazine şi alte construcţii imobiliare - din România şi Bulgaria, spun sursele din piaţă.

Până la închiderea ediţiei oficialii comer­ciantului german nu au comentat informaţiile.

Compania, care deţine 30 de magazine de tip cash & carry, caută să vândă businessul imobiliar, pentru ca apoi să închirieze spaţiile pentru a opera în continuare. În România nemţii au o suprafaţă totală construită estimată de ZF la 200.000 mp, la care se adaugă terenurile din jur.

Valoarea portofoliului imobiliar este de 400-600 de milioane de euro, în contextul în care tot un magazin (construcţie şi teren) este evaluat la 15-20 mil. euro.

Ziarul Financiar a scris încă de acum un an despre ideea nemţilor de a-şi restructura businessul local, mai exact de a-şi separa divizia imobiliară de cea comercială pentru a o vinde pe prima. Această mutare ar marca o schimbare în modul de operare al Metro Cash & Carry, jucătorul care a deschis piaţa comerţului modern local în 1996. Nemţii au pariat încă de la început şi de-a lungul anilor pe achiziţia terenurilor şi deţinerea magazinelor în proprietate, acesta fiind de altfel modelul celor mai mulţi jucători germani din comerţ - Kaufland, Lidl şi Penny Market. Pe de altă parte, alte reţele au preferat un model mixt - chirie-proprietate.

Germanii de la Metro Cash& Carry au în România două formate de magazine - clasice, numite şi junior, şi Punct. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO