Companii

Grupul german KWS Seminţe investeşte 6 milioane de euro în retehnologizarea staţiei de procesare a porumbului din Brăila

Grupul german KWS Seminţe investeşte 6 milioane de euro...

Autor: Florentina Niţu

09.06.2021, 17:00 270

„România reprezintă un punct cheie pe harta agricolă europeană şi un centru regional esenţial în traiectoria de dezvoltare a companiei KWS în sud – estul Europei.”

KWS Seminţe, subsidiară a grupului german KWS SAAT SE & Co. KGaA, aflată între cele mai mari multinaţionale din domeniul seminţelor din agricultură, investeşte 6 mil. euro în retehnologizarea şi modernizarea staţiei de procesare şi condiţionare de porumb din Brăila, potrivit reprezentanţilor companiei.

„Pe fundalul dificil de controlat al pandemiei, am decis continuarea celui mai amplu proiect de investiţie din ultimii 10 ani şi anume retehnologizarea şi modernizarea întregului echipament de producţie pe segmentul uscare-tratare-însăcuire a seminţelor de porumb de la staţia proprie de procesare din Siliştea, Brăila, în valoare totală de 6 milioane de euro. Perioada de implementare de 10 luni este în graficul stabilit, cu toată incertitudinea serviciilor implicate în proces, urmând ca finalizarea proiectului şi pornirea sa efectivă în producţie să aibă loc la 1 august 2021”, spune Doriana Niţu, country manager KWS Seminţe. Ea a răspuns la întrebările ZF trimise cu ocazia demersului de a întocmi o nouă ediţie a catalogului în care sunt incluse cele mai importante companii din economie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO