Companii

Grupul german Kärcher investeşte 25 mil. euro în a doua fabrică de aspiratoare: Vrem să localizăm în România cea mai mare parte a producţiei

Unitatea de producţie din Curtea de Argeş are 400 de salariaţi, un număr relativ constant. Totuşi, Kärcher  investeşte în permanenţă în automatizări date fiind oportunităţile tot mai numeroase de robotizare a activităţii.

Unitatea de producţie din Curtea de Argeş are 400 de salariaţi, un număr relativ constant. Totuşi, Kärcher investeşte în permanenţă în automatizări date fiind oportunităţile tot mai numeroase de robotizare a activităţii.

Autor: Cristina Roşca

13.12.2019, 19:40 2204

♦ Prima fabrică de aspiratoare din Curtea de Argeş a grupului german Kärcher a fost inaugurată în toamna lui 2016 în urma unei investiţii de circa 20 de milioane de euro ♦ Nemţii au decis să intre direct în producţie, astfel că au cumpărat în 2010 un teren de 5 hectare în Curtea de Argeş, un oraş aflat la 150 de kilometri de Bucureşti ♦ Acum au în plan să se extindă.

Grupul german Kärcher  a cumpărat în 2017 o clădire în Curtea de Argeş - în acelaşi oraş unde are deja o fabrică - pentru a dezvolta aici o nouă facilitate de producţie. Iniţial planul era ca această construcţie să fie remodelată, însă acum gigantul a decis să demoleze o bună parte din clădire şi să reconstruiască o nouă facilitate de producţie de aspiratoare. Inves­tiţia în cea de-a doua fabrică se va ridica la circa 25 de milioane de euro.

„Iniţial planul era să renovăm şi să dăm deja drumul producţiei. Am decis însă să demolăm circa 35% din suprafaţa clădirii şi să reconstruim. Va fi un proiect major, cu o investiţie totală de circa 25 de milioane de euro, bani ce vor mer­ge către achiziţia de tehnologie, aparatură pentru gama nouă de produse şi, bineînţeles, în clădire“, spune Ion Bican, managing director al CER Cleaning Equipment, firma prin care nemţii de la Kärcher operează fabrica din România. El lucrează din 2007 pentru operaţiunile grupului german din România, Kärcher deţinând local încă dinainte de deschiderea producţiei un centru de cercetare-dezvoltare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO