Companii

Grupul german Continental va ajunge la 7.500 de angajati, dupa un nou val de 1.300 de recrutari

Grupul german Continental va ajunge la 7.500 de angajati, dupa un nou val de 1.300 de recrutari

Continental produce anual 13 milioane de anvelope in fabrica din Timisoara

19.03.2008, 15:45 91

Fabrica de anvelope de la Timisoara va angaja in acest an 200 de persoane, potrivit informatiilor companiei. Continental are in prezent, in cele 5 unitati de productie din Romania, 6.150 de angajati, dintre care 2.300 de ingineri. Astfel, daca ponderea inginerilor se va pastra si in noua campanie de recrutare, compania va recruta in acest an circa 500 de ingineri.
Potrivit reprezentantilor Continental, angajatii urmeaza sa fie recrutati din toate regiunile tarii, in urma participarilor la targuri cu profil de resurse umane.
"Participam la majoritatea targurilor de cariera din Romania, in special la cele ale centrelor universitare in proximitatea carora suntem locati: Timisoara, Sibiu, Iasi, Baia-Mare, Arad, dar si in Cluj-Napoca, Brasov si Bucuresti", au spus reprezentantii Continental.
Pe langa participarea la targurile de cariera si organizarea anuala a "Saptamanii Carierei Continental" prin care ofera aproximativ 300 de stagii de practica pentru studenti, compania a dezvoltat si parteneriate cu universitatile politehnice din provincie.
La unitatile de productie din Timisoara se desfasoara anual circa 100 de stagii de practica, iar la divizia de la Sibiu, impreuna cu Universitatea Lucian Blaga, se organizeaza alte 75 de stagii in domeniul electronicii auto.
Prin cresterea numarului de angajati, Continental isi consolideaza pozitia in top trei angajatori ai industriei de componente auto, distantandu-se de producatorii SEWS si Michelin, care angajeaza fiecare intre 4.000 si 4.500 de oameni. Pe locul intai se mentin in continuare nemtii de la Draxlmaier, cu aproape 19.000 de oameni in cele cinci fabrici, urmati de Delphi Packard, cu mai mult de 9.000 de angajati, care produc sisteme auto electrice la Sannicolau Mare si la Ineu.
Cresterea numarului de salariati a fost impusa de aprecierea productiei in unitatile detinute de Continental in Romania, pentru care sunt programate in 2008 investitii de 40 de milioane de euro.
Pentru divizia de anvelope, a carei productie va ajunge la 13 milioane de unitati, a fost repartizata o pondere de 25% din fondurile de investitii.
"Continental anvelope va investi aproximativ 10 milioane de euro pentru majorarea productiei. Pe langa cele 40 de milioane de euro, pentru toate diviziile, Continental AG a adus in Romania aproximativ 350 de milioane de euro", au mai spus reprezentantii companiei germane.
Fondurile au ca destinatie in special modernizarea si cresterea tehnologica, mare parte din utilaje fiind proiectate in departamentele interne, dar si dezvoltarea angajatilor, potrivit aceleiasi surse.
Productia de
13 milioane de anvelope din Timisoara este exportata in proportie de peste 90% pe piete din Europa, SUA, Rusia si China, principalul client din Romania fiind Automobile Dacia.
"Din totalul productiei de anvelope, pentru 2008, aproximativ 6% va ramane pe piata din Romania, iar pentru Dacia livram pentru modelul Logan anvelope de prima dotare din anul 2005".
Modelul Logan mai primeste anvelope de prima echipare si de la producatorul francez Michelin care va livra in acest an circa 560.000 de unitati, si care detine in Romania fabrici in Floresti, Prahova, si Zalau.
In Romania mai activeaza si Pirelli, producatorul italian construind in urma cu doi ani o fabrica la Slatina, cu o productie de 2 milioane de unitati in 2007.
Tot pentru Automobile Dacia Continental mai produce subansamble auto prin diviziile Contitech Timisoara si Contitech Arad, pentru sisteme de transmisie si de transfer al fluidelor, si Continetal Automotive Sibiu pentru unitati de control electronic.
Potrivit ultimelor date disponibile, Continental a realizat in Romania, in 2006, afaceri de peste 300 de milioane de euro prin toate diviziile, in afara de Thermopol achizitionata in cursul anului trecut, depasind Michelin, care a ajuns potrivit Ministerului Finantelor, in aceeasi perioada, la afaceri de aproximativ 264 de milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO